IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-честите въпроси, свързани с маникюра – част 2

1 декември 2014 08 30

Красивият маникюр вече не е тайна

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Вече споменахме първите най-често задавани въпроси, когато става въпрос за ноктите, и сега дойде време за останалата част.

Отговорите на тези запитвания са основният път за постигането на перфектен маникюр, тъй като обхващат всички процеси по обработване – от подготвяне на основата, през лакиране на ноктите, до изсъхване и хидратация на кожата.

Предлагаме да прегледате въпросите, тъй като сме сигурни, че поне веднъж сте си ги задавали и вие.

Как трябва да се погрижим за раните по кожичките?

Преди всичко, трябва да почистим добре, тъй като е възможно да се натрупат бактерии и да се стигне до инфекции. Промийте раната с воден разтвор на морска сол, изплакнете с топла вода и поставете лепенка.

Желателно е да повтаряте процедурата, докато трае възстановителният период на кожата. За да не попадате отново в подобна ситуация, нанасяйте редовно хидратиращи кремове.

Как може лакът за нокти да изсъхне по-бързо?

Ако лакът ви за нокти изисква повече от час, за да изсъхне, това означава, че не го поставяте правилно. Нанасяйте тънък слой, изчакайте да изсъхне и след това нанесете втори. Задължително завършете с топ лак и запомнете, че два тънки слоя съхнат по-бързо от един дебел. Можете да потопите ноктите си и в студена вода, която да „запечата“ цвета.

Как да имаме дълготраен маникюр?

Един от най-важните въпроси, задавани някога, е как да запазим дълготрайността на маникюра. Истината е, че трябва да се погрижим за добрата основа. Тайната на красивите нокти започва с правилното поддържане на кожичките и внимателното хидратиране на ноктите. Поставяйте задължително естествени масла и нанасяйте по два слоя лак.

Защо се появяват черни петна по ноктите на краката?

Това се получава в резултат от застой на кръвта. Основната причина са твърде тесните обувки, които причиняват нараняване на краката и могат да доведат до много по-сериозни последици. Решението на този проблем е да започнете да носите по-удобни обувки, които да не оказват натиск върху ноктите и пръстите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Siqana ( преди 9 години )
Изобщо не ми растат бързо ноктите, а и много ми се белят кожичките. Сега си слагам един крем, който трябва да ми ги заздрави, пък ще видим.Надявам се, че ще стигна момента, в който ще мога да си правя хубав маникюр.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар