IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е добре да се научите да правите? – част 2

12 декември 2014 08 39

Бързи и лесни решения на козметични проблеми

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Тактиката „проба-грешка“ определено е добра, когато става въпрос за вече изпитани козметични методи, които работят, но просто не сте опитвали все още.

Винаги е точното време, в което да внасяте нови трикове, свързани с красотата, които да ви помогнат да се чувствате и изглеждате по-добре едновременно.

Ако все още не сте опитали някои от съветите ни, особено горещо препоръчваме да започнете с тези решения на най-често срещаните проблеми с козметиката.

Тъмен фон дьо тен

Случвало ни се е доста често да се „подмамим“ към грешен цвят на фон дьо тена. Ако с покупката си сте объркали вашия нюанс с една или дори две идеи по-тъмен такъв, не се притеснявайте. И определено не бързайте да го захвърлите в коша.

Използвайте всеки път при нанасяне малко количество крем за лице, комбиниран с новия ви козметичен продукт. По този начин лесно и бързо ще изсветлите с един-два тона цвета на фон дьо тена.

Фон дьо тен при руж

Ако отново не преценихте точното количество руж върху своите скули – използвайте фон дьо тен. По този начин значително ще намалите контрастната разлика и прекаленото нанесено количество далеч няма да се откроява толкова много. Ако не разполагате с фон дьо тен, спокойно можете да използвате коректор или пудра за лице в подходящ тон.

Тъмни кръгове

Неприятният ефект на сенки под очите е сред един от най-често срещаните проблеми при жените. Практиката за прикриване на този „недостатък“ води до директно нанасяне на коректор или какъвто и да е продукт от този тип под очите.

Вместо това, изпробвайте да създадете контур. „Обрисувайте“ триъгълна зона между външния край на окото, основата на носа и средата на бузата. По този начин визуално ще прикриете по-тъмната част от вашето лице.

Почистване със зехтин

Зехтинът не само, че е много по-евтин от специализираните и качествени почистващи продукти, но е и много по-полезен. Освен, че ще премахнете всички следи от грим, ще оставите кожата мека и хидратирана. Използвайте го по същия начин, по който използвате и млякото или лосиона за почистване на грим.

Зехтинът е добър заместител и на хидратиращия крем за лице – просто втрийте в кожата преди лягане и сутрин, след като станете. В случай, че нямате зехтин, можете да използвате със същия успех и кокосово масло.

Оцет вместо балсам за коса

Ябълковият оцет, в частност, е тайната на красивата коса. Използван от векове за да омекоти косата, продуктът не е нещо ново, но определено има нужда от възраждане. Киселината, която е „виновна“ за мекотата, спомага също толкова добре и за силата и блясъка на косъма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари