IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичните практики, които може да игнорирате – част 2

10 декември 2014 09 01

Как да спестим време, без да изневеряваме на красотата

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Споделихме вече първата част на козметичните практики, които без грам угризения можете да игнорирате и просто да не спазвате.

Знаем, че сме спестили една идея по-малко угризения като не сте измили лицето си с почистващ продукт непосредствено след като сте отворили очите си и ви олекна малко като отново поставяте брокат и се чувствате красиви.

Тъй като самите ние спестихме време от първата част, представяме втората част, с която се надяваме да имате повече възможности за приятни моменти, без да изневерявате на красотата.

Използвайте задължително по-тежък нощен крем

Да, всички сме чували легендите и митовете относно това, че кремът ни преди лягане трябва да бъде много по-тежък и плътен като консистенция. Това е така... ако искате да се събуждате всеки ден с по-запушени пори и по-мазна кожа.

Игнорирайте още в началото този съвет и запомнете, че тежките кремове не позволяват на кожата да диша – нещо, което е от съществена важност, независимо от различните части на деня. Вместо да използвате тежък нощен крем, просто почистете лицето и използвайте серум. По този начин ще спестите време за разнасяне и ще се радвате на пълно абсорбиране на продукта.

Не смесвайте продукти за коса

Досега ни повтаряха, че не е добра идея да се смесват различни продукти, за да не се загуби техния ефект. Това все едно не сме го чули. Не се притеснявайте да комбинирате любимите си марки и типове козметика. Все пак, козметичната индустрия все още не е създала един-единствен универсален продукт, който да отговаря на всичките ни нужди.

Направете си го сами. Понякога различните проблеми имат нужда от повече от едно решение – използвайте спокойно кристали за коса и гел за термична защита, крем за лице и естествено масло и други, все съобразени със самите вас продукти.

Подстригвайте се на всеки 6 седмици

Игнор. Особено, ако основната теза на това твърдение е, че косата ви ще започне да расте по-бързо. Това абсолютно не е вярно. Растежа на косата не зависи от подстригването на краищата, а от корените. Ако искате да се сдобиете с дълга коса по-бързо, по-добре се съсредоточете върху различни масла и продукти, които се нанасят в корените.

Ако става въпрос просто за поддръжка на прическа – късите коси могат да се подстригват на всеки 4 седмици, за да не се загуби формата, а дългите – на всеки 8 седмици.

Ексфолирайте колкото можете по-често

Да, факт е, че ексфолиацията премахва горния слой мъртва кожа и оставя усещане за свежест и лекота. Игнорирайте честотата, обаче. Не забравяйте, че това е процедура, която може да нарани нежната кожа и да създаде предпоставки за зачервявания, възпаления и дори сухота.

Ограничете ексфолиацията до веднъж седмично, а ако не се справите тази седмица, не наваксвайте с два пъти в следващата. Кожата не натрупва толкова бързо мъртви клетки и не е необходимо да се престаравате. Освен това, съобразете продукта си и се спрете на такъв, който не е с много твърди частици.

Към това, смекчете силата, с която масажирате – кожата ви не заслужава да си изкарате яда на нея.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари