IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите на чесъна в красотата – част 1

19 декември 2014 11 01

Малките тайни на специфичния зеленчук

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Чесънът е известен като една от основните съставки както в кулинарията, така и в медицината.

Всички сме се наслаждавали на невероятните вкусови допълнения както в ястия, така и в различни сосове.

Освен това, чесънът е известен като естествен антибиотик, който има широко действие при борбата с различни инфекции, кожни проблеми и дори вируси.

Това, което не знаем за специфичната съставка е, че има много големи ползи и за красотата.

Известни са различни домашно приготвени маски за лице с чесън, както и ефектно третиране на заболявания като акне. Какво още не знаем за чесъна и неговата употреба за красотата?

Косопад

Чесънът е способен да сложи край на един от най-упоритите проблеми с косата – косопадът. Това е така, поради високото съдържание на алицин, което е на практика сярно съединение, подобно на това, което има в лука. Именно това е тайната съставка, която може да има решаващото действие при косопад.

Разтрийте нарязани скилидки чесън върху скалпа, а ако искате да извлечете максимално ползи – изстискайте две скилидки чесън и приложете директно.

Акне

Както вече споменахме, чесънът е много ефикасен и срещу акне. Независимо от факта, че не го срещате като съставка в повечето продукти, предназначени именно за борба с кожния проблем, не пренебрегвайте ползите на чесъна.

Антиоксидантите убиват бактериите и не позволяват тяхното разпространение върху кожата. Освен това, можете да използвате резен чесън и за локално третиране на пъпка или проблемен участък.

Настинки

Както добре знаем, всички настинки влияят зле върху нашата красота. Това се дължи на дехидратацията, изсушаването на кожата, а понякога дори и на съсипване на структурата на косъма. За да избегнете всички тези проблеми, използвайте чесън като превантивна мярка срещу различни бактерии и вируси.

Неслучайно зеленчукът си е създал име на натурален антибиотик. Подсилете организма, дори и да става въпрос за малко количество всяка седмица.

Псориазис

Едно от най-упоритите кожни заболявания е известно с деформиране на кожата, бързо разпространение и неприятно инфектиране. За да избегнете развиване на болестта, използвайте чесън. По този начин ще успокоите кожата за дълго време и ще се предпазите от повторно възпаление.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

nada_nada ( преди 9 години )
Моето семейство не сядаме на масата без чесъна!!!А има поверие,че гони злите духове от дома: просто сложете глава чесън така ,че още при самото влизане да привлече погледа на госта!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар