IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите на чесъна в красотата – част 2

21 декември 2014 07 20

Какво още?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Още със споменаването на чесъна си представяме безброй вкусни ястия, на които с удоволствие бихме се насладили на момента.

Това, което се опитахме да представим с първата част на ползите на чесъна в красотата е другата гледна точка – тази, която разкрива пълния потенциал на естествените съставки за кожата, косата, ноктите и организма.

Вместо да давате път на предразсъдъците относно специфичната миризма на чесъна, която е факт, но изисква единствено да се съобразите и да прилагате и консумирате известно време преди да излезете, помислете за многото други ползи.

Представяме ви още малко именно от тях.

Гъбички

Свойствата на чесъна са широко разпространени и при гъбички на краката. Единственото, което трябва да направите, е да потопите краката си във ваничка с топла вода и резенчета чесън.

Против насекоми

Ако ви ухапе насекомо, бързо потъркайте мястото с малко чесън. Доказано е, че сърбежът ще намалее, а неприятното усещане ще изчезне. Също така, ако имате възможност, нанесете малко количество масло от чесън върху сгъвките на краката или откритите части на тялото, за да се предпазите от евентуални ухапвания.

Това е желателно да го прилагате само и единствено, ако човекът, с когото искате да градите бъдеще, не е около вас или поне няма нищо против.

Херпес

Всички знаем колко е неприятна появата на херпес. И още по-неприятно е, че тя винаги съвпада с някое важно събитие или дългоочаквана среща. Подутата устна се забелязва от доста голямо разстояние и дори и най-покривният фон дьо тен не може да се справи с нея.

Именно тук идва използването на чесъна. Не твърдим, че херпесът ще изчезне веднага, но поне няма да усещате неприятното подуване и сърбеж. За да ускорите процеса по заздравяване, използвайте малко парченце върху засегнатия участък и разтърквайте добре поне два пъти дневно.

Предпазва

Имунната ви система има нужда от известно подхранване, както с разнообразно меню и витамини, така и със зеленчуци и подправки. Консумирайте редовно чесън, независимо дали е преминал през каквато и да е термична обработка. Освен това, можете да го използвате, за да предпазите... цветята си.

Насекомите стоят далеч от специфичната миризма и това е чудесна новина за вас. Използвайте екстракт от чесън, смесете го с минерална вода и напръскайте вашите цветя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари