IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кажете „Да“ на вашето тяло

9 декември 2014 11 29

Кажете „Да“ на вашето тяло

Сигурно сте се губили в морето от хранителни добавки, които до една са полезни и важни за организма ни.

В XXI-ви век обаче е непростимо да не знаем от какво се нуждае собственият ни организъм, за да можем да решим трябва ли и какво да му даваме в добавка.

Дошло е времето на ново поколение грижа за нас самите, за нашето здраве, за нашите близки, за живота ни и бъдещето ни.

И ако се чудите възможно и постижимо ли е всичко това, окуражаващо ще кажем „да“, защото не е нужно да откриваме колелото наново. Природата се е погрижила за всичко от хилядолетия и просто е нужно да следваме природните закони.

Всяка хранителна добавка би била полезна за нашия организъм, ако е естествена, природна и не се опитва да променя механизмите на работа в нашето тяло. Точно обратното, да подкрепя организма ни, да не е агресивна.

Но да се върнем на въпроса – наистина ли човешкият организъм е толкова съвършен, че може сам да изгражда защита срещу болести и аномалии. За втори път ще прочетете окуражаващото „да“.

Стволовите клетки са нашата основна система, която е открита през последните 50 години. Тя отговаря за обновяването на нашето тяло. Ние се раждаме със стволови клетки, те съществуват още от ембрионалния период и се мултиплицират до края на живота ни. Уникалното им качество е, че могат да се превръщат във всяка друга клетка от организма ни. Една стволова клетка може да замести клетка от мускулната или нервната тъкан, кожата, клетка на сърдечния мускул или всяка клетка на тялото. Важното е да мигрират в тъканите и там да се превърнат в клетка от тази тъкан. Ето така става обновяването на организма. Първоизточникът на зрелите стволови клетки е костният мозък.

Добре е да знаем и как стволовите клетки се превръщат в други клетки. Това се случва по естествен начин.

Да кажем, че имаме тъкан, която се нуждае по някаква причина от възстановяване. Тя подава химически сигнали, които достигат до костния мозък и това провокира циркулацията на зрелите стволови клетки, които достигат до тази тъкан. Там следват процеси на размножаване, за да достигнат необходимата бройка нови клетки и диференциране, за да започнат да работят като заобикалящите ги. В това е тайната на възстановителната и постоянно обновителна сила на организма ни – зрелите стволови клетки.

Канадският изследовател Кристиан Драпо доказа обновителната роля на стволовите клетки преди повече от 10 години, като заедно с неговия екип изолират уникални компоненти, които под формата на хранителна добавка позволяват лесна грижа в подкрепа на организма ни.

ST5 with MigraStem е точно такава добавка, която подпомага естествения процес на обновяване на тялото, като насърчава зрелите стволови клетки да мигрират към тъканите и органите. Тази добавка е напълно естествена и осигурява балансирано хранене, което е необходимо, за да оптимизирате използването на стволовите си клетки и да добиете усещане за жизненост и сила.

ST-5 with MigraStem има вкус на ванилия, съдържа повече от 30 хранителни вещества и антиоксиданти и може да се похвали с изцяло растителен, несоев протеин със сусамов екстракт в приятна хомогенна формула. Добавката се счита също така за отличен източник на фибри и може да реагира пробиотично, поддържайки чревното здраве. И не само това – при правилно хранене и използване на естествени хранителни добавки, нашият метаболизъм работи като часовник и благодарение на собствената ни обновителна система се справя с вируси, обикновени настинки и ни дава усещане за жизненост и сила.

Компанията за стволовоклетъчно хранене „Стемтек“ продължава да влага усилия в нови проучвания и да прави нови разработки на базата на ST-5 with MigraStem.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари