IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да симулираме плътна коса?

15 декември 2014 09 30

Трикове, с които да изглеждаме с гъста грива

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Гъстата и красива коса е сред едно от най-привлекателните неща в една жена. Много мъжки погледи биват привлечени от плътността и блясъка на обемната прическа.

Искрено завиждаме на късметлийките, родени под щастлива звезда, които се радват на тези ефекти без кой знае колко усилия.

За щастие и останалите дами могат да получават положителни реакции от мъжката половина за косата си, стига да следват няколко определени трика.

Кои са те и как да „измамите“ с вида на своята прическа, вижте сами.

Пластове

Сменете прическата тип „на черта“ тъй като при нея основният обем пада в долната част. Вместо това, поискайте от фризьора си да ви подстриже на степени. По този начин ще внесете усещане за движение и обем в косата. Но не прекалявайте, тъй като твърде многото степенуване може да има обратния ефект и да направи косата да изглежда още по-тънка.

Правилна грижа

Много важно е да използвате правилно селектирани шампоан и балсам според вашите нужди и тип на косата. Задължително се спрете на секторите, в които се продават продукти за обем. Те създават плътност и текстура в прическата.

Сух шампоан

Сухият шампоан е много добър вариант за дамите, които искат да създадат малко обем в своята прическа. Това е така, тъй като неминуемо след нанасянето му, косата се надига цялостно от корените.

Ролки

Къдравата коса винаги е много по-обемна от правата. Затова се постарайте да отделите време за поставянето на ролки за коса или отново включете в контакта машата. Колкото по-големи са къдриците – толкова повече ще бъде и обемът.

Сешоар

Много важен елемент за обема на косата е правилното сушене със сешоар. Посоката, в която трябва да извършвате стилизирането на косата винаги е обратна на посоката на растежа на косъма.

Без маски

Тук не става въпрос за хидратиращите маски с отмиване, а за тези, които се нанасят и не се изплакват. Те внасят много голяма тежест върху косъма и автоматично го „слепват“ към главата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари