IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фактите за балсама, които не знаем

16 декември 2014 07 45

Какви тайни крие продуктът за коса?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Балсамът за коса е един от продуктите, които определено изискват усъвършенстване при използването му.

Най-добрият приятел на шампоана оставя след себе си невероятно усещане за копринено мека и блестяща коса, което ни се иска никога да не губим.

Понякога обаче се получават големи грешки, ако не съобразим правилно типа на продукта с текстурата на нашата коса.

Възможно е да се борим с проблеми като бързо омазняване и изсушаване именно заради това трябва да знаем какви тайни крие балсама за коса и какво не знаем за него.

Вижте сами и използвайте фактите следващия път, когато сте на пазар, за да направите възможно най-добрия избор.

Стилизация

Балсамът за коса може лесно да влезе в ролята на стилизиращ продукт. Това качество притежават основно продуктите, които не изискват допълнително изплакване след поставяне. Ако искате да се сдобиете с красиви вълни, като че след плаж, поставете малко количество върху косата и след това сплетете плитка.

Хидратиране

Основната роля на балсама е да хидратира и възстанови косата след третирането с шампоан. Това се постига лесно, тъй като поставянето на дълбоко хидратиращата маска хидратира най-важната част – скалпа. Използвайте задължително балсам без отмиване поне веднъж в месеца, особено през студените зимни дни.

Балсам преди шампоан

Широка практика е първо да се измие косата с шампоан, а след това с балсам. Това далеч не е грешно, но когато става въпрос за такъв тип продукт, обратното може да е по-правилно. Колкото и странно да ви звучи, ако поставяте балсама за коса преди шампоана, може значително по-бързо да се сдобиете с много по-гъст косъм. Експертите твърдят, че изплакването е много важен елемент, тъй като останалото по-голямо количество балсам върху косата може да я сплеска и да е причината за липса на обем.

Индивидуалност

Повечето балсами, които имат добър ефект върху един тип коса, не са подходящи за друг тип. Селектирането и изборът на продукт може да не е никак лесно, но е изключително важно, тъй като от това зависи цялостното състояние на косъма. Съобразявайте се с предназначението – за обем, за тънка, за гъста коса, за блясък и т. н.

Корени

Никога не поставяйте балсам от корените. Това ще кара косата да се омазнява много по-бързо от обикновеното и ще се наложи да я миете по-често. Освен това, именно от корените идва желаният обем, който при неправилно прилагане на продукт – изчезва. Акцентирайте върху краищата, защото те се изсушават много по-бързо и са точно тази част, която има нужда от подобен тип грижа.

Боядисване

Боядисваната коса изисква съвсем различен подход, в сравнение с естествената. Това е така, тъй като косата ви е преминала през стресиращ процес на промяна на цвета и прилагане на различни химии, и се нуждае определено от повече грижа. Специализираните балсами за боядисана коса са с много повече естествени масла и съставки, които подхранват и внасят загубените при третиране свойства.

Вреда

Някои балсами могат да имат обратното на подхранващо действие. Обикновено, целта на този тип продукти е да внесе минералите и изгубените жизненоважни за косата съставки, но този ефект е невъзможен при съдържание на силикони. Винаги, когато избирате балсам, следете етикета и неговия пълен състав.

Завинаги

Ако имате късмета да намерите точно този балсам, който влияе най-добре на косата ви – придържайте се към него. Мит е твърдението, че с времето косата привиква при използването на един и същи продукт – напротив, ако сте попаднали на балсам, от който сте доволни, използвайте само и единствено него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Sonia ( преди 9 години )
Tази серия дезърт есенс има ли я в търговската мрежа или само онлайн може да се поръча. Аз обичам преди да си купя козметика да я усетя.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ani ( преди 9 години )
Не знаех, че трябва да се придържам към едни и същи продукти. Сезонно ги разнообразявах. Единственият критерий, по който ги избирам е да няма химия в тях. Сега съм много доволна от балсама и шампоана, който ползвам. Дали се отнася същото и за шампоана.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар