IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за премахване на пъпки

19 декември 2014 09 29

Лесна рецепта за домашни условия

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Пъпките, независимо в коя възраст се появяват, са един от проблемите, с който се е сблъсквала всяка една жена.

Неприятните образувания обикновено уцелват най-неподходящия момент, в който да се появят, и често са повод за значително по-мрачното ни настроение.

Независимо дали имате важна среща или искате да изглеждате перфектно за себе си, има начин, с който да стимулирате бързото зарастване на кожата и да вземете превантивни мерки срещу повторната поява на пъпки.

Представяме ви една лесна рецепта, която има доказани резултати и лесно може да бъде приготвена в домашни условия.

Ще ви бъдат необходими:

1 чаена лъжичка ябълков оцет

2 чаени лъжички зелен чай

5 чаени лъжички захар

1 чаена лъжичка мед

Начин на приготвяне:

Изберете подходящ съд, от който лесно да нанесете готовата смес върху лицето. Поставете в него една лъжичка ябълков оцет и добавете две чаени лъжички предварително сварен зелен чай. Много е важно да изчакате да изстине, преди да го смесите с оцета. Разбъркайте добре и поставете пет чаени лъжички захар.

Съставката ще играе ролята на домашен ексфолиант, който нежно да почисти запушените пори и мръсотията от лицето. Към гъстата смес прибавете последната съставка – една чаена лъжичка мед, която да внесе антибактериалните свойства на маската.

Разбъркайте добре и нанесете плътно върху цялото лице. Изчакайте поне 10 минути преди да изплакнете кожата с хладка вода. Оцетът в маската ще изсуши пъпките, а зеленият чай и медът ще хидратират и почистят.

Прилагането на тази маска поне веднъж седмично ще ви помогне да не се налага да се справяте с досадните пъпки и внезапната им поява по нежната кожа на вашето лице.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари