IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтернативи на красивите и здравословни навици

19 декември 2014 14 01

Как да се подмладим по приятен начин?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

С времето се опитваме да живеем една идея по-здравословно, да създадем по-добри навици и да отделяме повече време за следване на мантрата, че „Красотата идва отвътре“... в буквалния смисъл.

Полезните храни и напитки влияят добре на организма, но понякога са много трудни за консумиране, особено в количествата, в които е препоръчително.

Въпреки това, не ни се иска да се отказваме толкова лесно от желанието да подобрим цялостния вид на нашите коса, нокти и кожа.

Именно затова селектирахме за вас най-приятните алтернативни варианти на здравословните навици, които запазват основните характеристики на своите първоизточници, но са една идея по-приятни.

Вода

Добре е на ден да се пие между литър и половина и два вода. Знаем колко е трудно това, особено, ако сте с изключително натоварено ежедневие и рядко се сещате дори за обяд. Вместо това, препоръчваме да се спрете на една идея по-вкусен и също толкова полезен вариант – зелен чай.

Постарайте се да използвате само и единствено мед, вместо захар и се наслаждавайте на освежаващите му свойства през целия ден. Зеленият чай, също като водата, хидратира и спомага за ускоряване на метаболизма, но и съдържа полезни антиоксиданти, които да пречистят организма.

Фитнес

Стегнатото и красиво тяло автоматично подмладява жената и я прави много по-привлекателна за мъжката половина. Ако въпреки това не сте почитател на фитнеса, излезте на разходка, тичайте или карайте колело – това е вашето кардио. Не е добре да залагате само и единствено на домашни упражнения, тъй като все още сте така близо до хладилника...

Сън

Много важно нещо е дългият и здравословен сън. Знаете, че повечето известни модели лягат рано, за да не изпуснат най-добрите часове, в които организмът да се регенерира и възстанови. Желателно е да спите поне шест до осем часа всяка нощ.

Ако се налага да работите от вкъщи, гледайте да си легнете рано и да станете рано – това винаги е по-добрият вариант. Най-важният времеви период за сън обхваща часовете от 10 вечерта до 2 през нощта.

Слънце

Избягвайте вредните лъчи на слънцето, които са сред едни от първите причини за преждевременно състаряване на кожата. Това можете да постигнете като използвате всеки ден слънцезащитно олио с фактор, независимо в кой сезон се намирате.

Фон дьо тен

фон дьо тенът е основата на всеки един добре направен грим. Както всяка жена знае, именно продукти от този тип се справят най-добре с прикриването на първите белези на годините по кожата. Желателно е да се спрете на цвят, който да подхожда най-много на вашия естествен и никога да не забравяте да хидратирате.

Ако не искате да използвате фон дьо тен, потърсете специализирана линия козметика, която е с много лека текстура и основно действа върху регенерацията на кожата. Такъв тип продукти са ББ кремове в anti-age колекции.

Боя за коса

Ако не искате да боядисвате цялата си коса, акцентирайте с един или два нюанса по-светъл цвят на косата – това ще ви помогне да прикриете белите косми. Това е добър подход, който ще ви помогне визуално да ги заличите. Ако боядисате цялата коса, белите косъмчета ще контрастират много повече и ще се наложи да започнете редовно третиране от корена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари