IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храни за здрави нокти

20 декември 2014 10 01

Красивият маникюр започва с правилно подбрано меню

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивите нокти имат своето начало много преди поставянето на правилен и стилен нюанс лак.

Можете да подобрите цялостното им състояние, ако съставите добре селектиран хранителен режим, който да осигурява всички необходими витамини и минерали.

Безспорно плодовете и зеленчуците играят много добра роля в този процес, но е важно да знаем точно на какво да акцентираме.

Именно затова подбрахме най-добрите хранителни продукти, които задължително да включите в своя ежедневен прием.

1. Яйца

Този хранителен продукт е пълен с протеини, които са основната добавка в менюто за добре поддържани здрави нокти. Плочката на маникюра е съставена именно от протеин, а яйцата съдържат цяло богатство от витамини в група Б. Именно те са компоненти на биотин, за който е доказано, че стимулира растежа на ноктите.

2. Броколи

За да може тялото да използва добавеният протеин, ще ви е нужна аминокиселина, наречена цистеин, която се намира в големи количества в зелените зеленчуци като броколите.

3. Сьомга

Вкусната розова риба има много белтъчини и цинк, които помагат на тялото да абсорбира протеина, който консумирате. Добре приготвената сьомга може да бъде изключително вкусна, а съдържанието на селен поддържа и стимулира производството на колаген, който да ускори растежа на ноктите.

4. Кокосово масло

Консумацията на кокосово масло повишава способността на тялото да усвоява хранителните вещества. Естествената съставка съдържа витамини А, D, E и K, които допринасят за растежа на ноктите и тяхната плътност.

5. Пиле

Също като яйцата, пилешкото има много високо съдържание на протеини и витамин В. Към това, леснодостъпната храна е добър начин да набавим на организма цинк. Комбинацията между тези съставки действа като силен стимулатор на растежа на ноктите.

6. Спанак

Консумирането на спанак е изключително важно както за ноктите, така и за косата, кожата и цялото тяло. Това е така, защото тази суперхрана съдържа многобройни витамини и минерали, сред които витамин Е, желязо, витамини от Б-група, фолиева киселина и витамин А – все съставки, които се използват за стимулиране на растежа и плътността на ноктите.

7. Бразилски орех

Едни от ядките, които все по-често използваме в ежедневното си меню. Бразилският орех е сред най-здравословните храни, тъй като съдържа селен, цинк, витамин В и Е.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари