IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лъжите, които вашият фризьор ви казва

22 декември 2014 15 00

Кои са те и защо да не вярваме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Позната ли ви е следната ситуация: искате да промените каквото и да е във визията си или просто да смените продуктите, но в момента, в който заявявате това на своя фризьор, той изпада в дълги и подробни обяснения за това, как идеята ви не е добра.

Да, всички ние сме попадали в подобни разговори и често ги губим. Ако не изцяло, то със сигурност оставаме с неприятно усещане, липса на ентусиазъм и дори изцяло развалено настроение.

За съжаление, имаме една колкото добра, толкова и лоша новина – вашият фризьор не винаги е напълно искрен с вас.

Ако се чудите защо, причината не е във вас, а просто въпрос на интереси.

Представяме ви лъжите на фризьорите, които в следващия път, в който ги чуете, можете спокойно да ги разпознаете и да останете на вашето, правейки себе си щастливи.

1. „Продуктите от магазина не са добри“

Всички сме водили този дълъг разговор с фризьора. Тезата на повечето коафьори е, че козметиката, създадена само и единствено от професионалисти е най-добрият възможен избор за вашата коса. Познато ни е чувството, когато се опитваме да обясним, че обикновеният шампоан, който ползваме в момента, е закупен от нормален магазин и не е на някаква космическо висока сума.

Тази лъжа на фризьора ни е много лесна за обяснение – обикновено професионалните марки снабдяват единствено и само салони за красота, като целта им е да се продава там. Често, самите коафьори взимат някаква печалба, зависеща от продажбите.

Именно предвид този факт, следващият път спокойно откажете скъпата козметика и не се чувствайте виновни от вашия избор. В крайна сметка, важно е даденият продукт да дава резултати и вие да сте доволни.

2. „Повече пластове правят косата по-обемна“

Това е вярно... до някъде. Изкуството на фризьорите е да успеят да преценят правилно количеството и дължината на пластовете, което, ако трябва да бъдем честни, не е често срещано умение. Факт е, че правата черта на косата внася обем основно в краищата и тежестта пада върху корените.

При степените, обаче, проблемът е, че твърде многото дължини могат да изиграят обратна роля и да направят косата да изглежда още по-тънка.

3. „Имаш силна коса, нека те подстрижем късо“

Това, че имате силна и здрава коса далеч не означава, че „трябва“ да правите каквото и да било с нея. Можете да се радвате на гъстотата и плътността и без да се подстригвате късо, независимо какво казва вашият фризьор по въпроса. Добрата прическа може да бъде красива по всяко време, стига да се грижите за нея. Използвайте подхранващи маски и правилна козметика, според типа.

4. „Миенето на косата всеки ден е вредно“

Проблемът при изтощаването на косата не идва от честото миене, а от третирането след това. Можете спокойно да използвате хидратиращи продукти, които да подхранват косъма и ако оставяте вашата коса да изсъхва сама – нямате никакъв проблем с честото миене.

Ако обаче използвате преси, сешоари и каквито и да е инструменти с термична обработка, това може да ви създаде проблеми. Винаги използвайте продукти, предпазващи от топлината и мийте косата колкото пъти искате.

5. „Трябва да се подстригваш на всеки 6 седмици, за да расте по-бързо косата“

Тук сме готови да спорим ужасно много с фризьорите. В тази реплика се съдържат точно две лъжи, които ви разкриваме веднага.

Подстригването на всеки 6 седмици изисква определено голям ресурс от финансови средства и отделено време, за толкова чести посещения. Освен това, зависи много какво ще искате да правите с косата, каква прическа ще поддържате и какъв ефект искате да има.

Ако сте с къса коса, в зависимост от бързината, с която расте вашата коса, ще имате нужда от по-често оформяне. Ако искате да пускате дълга коса, обаче, подстригването може да се разреди спокойно и на 8 седмици. Втората лъжа тук е за бързината на растежа.

Този процес далеч не зависи от това, колко често ще скъсявате връхчетата, а от това, как третирате корена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Erzsebet ( преди 9 години )
То пък голямата разлика дали ще те подстригват на 6 или на 8 седмици. Аз съм с дълга коса и ако не ми я стрижат на 2-3 месеца, краищата й се начупват и дължината си стои една и съща.Колкото до козметичните продукти - зависи от фризьора. Доскоро ходех в едно студио, където само се чудеха каква дивотия още да ми направят на косата и какъв продукт да ми пробутат. Новата ми фризьорка - напротив - все дава акъли кое било излишно и къде е най-евтино.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар