IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инструменти за перфектна прическа

28 декември 2014 10 00

Какво ви трябва, за да стилизирате косата у дома?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивата прическа изисква определено количество време и средства за поддръжка.

Както с много голяма част от красивите процедури, добрите резултати винаги са гарантирани с посещение при професионалист.

Тъй като по-голямата част от нас нямат физическата и финансова възможност да посещават салона за красота всеки път, когато оформят косата, даваме алтернативен вариант за постигане на идеално стилизиране в домашни условия.

Кои са инструментите, с които трябва да се снабдим?

Сешоар с керамични плочи

Керамичните и йонни технологии са новото решение на козметичната индустрия за постигане на перфектно гладка и блестяща прическа.

Този тип сешоари помагат за „разбиване“ на водните молекули, което позволява на косата да изсъхне много по-бързо, задържайки успоредно влагата във вътрешността на косъма.

Тъй като инструментите с керамични плочи имат опция за настройване на желаната температура, задайте не повече от 350 градуса – по този начин гарантирате задържане на формата за дълго, без увреждане на косъма.

Дифузер

Ако искате да разнообразите ежедневието си и да промените визията с обемни и красиви къдрици, използвайте дифузер. Накрайникът помага за контролиране на потока на въздуха и не позволява неприятната поява на стърчащи косъмчета. Освен това, с дифузера лесно можете да създадете обем и да зададете форма.

Обемна четка

Един от най-важните компоненти на красивата прическа е правилната селекция на четка за коса. Добре е да се спрете на кръгла четка с естествен косъм, тъй като тя най-лесно задава форма и ще повиши дълготрайността на формата.

Ако успеете да намерите керамичен или йонен модел, това ще намали времето за сушене на косата. Ако сте къдрави, намалете размера и си вземете по-малка четка.

Маша

Независимо дали сте с права или къдрава коса, винаги е добре да имате качествена маша под ръка. Това е така, тъй като с този инструмент лесно можете да промените големината на къдриците. Ако сте със ситни такива, бързо оформяте на обемни и обратното.

Спрете своя избор на модел, който е с керамични плочи, за да предпазва косъма от прекалена термична обработка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари