IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задължителните принадлежности за дамската чанта

28 декември 2014 12 25

Какво не трябва да забравяме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Дамската чанта на всяка жена говори повече за характера, отколкото който и да е друг аксесоар. Принадлежностите, които се съдържат в тази малка съкровищница, са способни да разказват истории, да носят спомени и да отбелязват точно на коя част от лицето залага собственичката на чантата.

Ако оставим настрани символиката, има някои задължителни инструменти, които да ни поддържат красиви и стилни през целия ден.

Когато става дума за козметика, какво не трябва да забравяме да приберем в дамската си чанта преди да излезем от дома?

1. Клечки за уши

Много пъти сме споменавали за различните приложения на клечките за уши в козметиката. Именно затова, старателно приберете няколко броя в чиста торбичка, в случай, че се наложи да оправите очна линия, размазани сенки и развалено червило.

2. Крем

Малките кремчета са изключително добър вариант за универсален козметичен продукт, който да носим в себе си постоянно. С тях можем да хидратираме напукани устни, разранена кожичка на ноктите, суха кожа на лицето и дори хвърчащи краища на косата. Просто използвайте малко количество и го нанесете равномерно.

3. Пудра

Независимо дали сте поставили фон дьо тен преди да излезете, не забравяйте да приберете пудрата си за лице. Тя ще се окаже добър помощник по средата на натоварения ден, когато може да се наложи да оправите неравномерното изчистване на продукта или просто да добавите още малко блясък.

4. Безцветен лак

Безцветният лак е добър вариант да поправите маникюра, ако случайно сте го оформили вечерта и сте легнали да спите. Неравностите лесно се заличават само с един слой блясък, а бримките по чорапогащника вече не са чак толкова голяма драма. Освен това, можете да го използвате върху бижута, които оцветяват кожата, създавайки бариера и решение на неприятния проблем.

5. Цвят за скулите и устните

Козметичните компании масово се концентрират в създаването на практични продукти, които имат повече от едно приложение. Те са добър вариант, който да използвате през натовареното си ежедневие, тъй като пестят много място. Селектирайте правилен цвят, който да използвате едновременно върху скулите и устните – не само, че ще оформите лицето, но и ще съчетаете перфектно цветната палитра на своя грим.

6. Кърпички

Сухите кърпички са малкото щастие в дамската ни чанта. Можете да ги използвате както за размазан грим където и да е, така и за попиване на внезапно появило се омазняване и лъщене по лицето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари