IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите на аргановото масло за красотата

29 декември 2014 13 46

Какви са те и за какво да го прилагаме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В последните няколко години забелязваме един процес на навлизането на естествени масла във все повече формули на козметични продукти.

Големите марки залагат все повече на свойства, които са доказани във времето и имат изключително положителен ефект върху кожата, без да бъдат вредни и да имат странични ефекти.

Именно това е тайната на естествените масла, които все по-често виждаме на рафтовете по големите вериги.

Кокосовото масло първо „проби“ на козметичния пазар, последвано от аргановото олио. Какви точно са ползите на аргановото масло за красотата и как да го използваме?

Хидратация

Аргановото масло е много добро да се използва както за дневна, така и за нощна хидратация на кожата. Сухото масло се абсорбира много бързо от кожата и спомага за стягането. Необходими са ви само две малки капки от аргановото масло, за да го използвате като основа за грим.

Подходящо е и за мазна кожа и като превантивна мярка против преждевременно стареене на кожата.

Почистване на кожата

Както много пъти сме споменавали за зехтина, така и аргановото масло е много добър вариант за премахване на грим и старателно почистване на кожата.

Можете да заместите спокойно мокрите кърпички с памучни тампони и шишенце, като успоредно с почистване, ще внесете в кожата голяма доза от Витамин Е, който се съдържа в натуралния продукт.

Маска за коса

Най-доброто приложение на аргановото масло е за косата. Сухите краища, заплитането и цъфтежът на косата намират своето решение в естествения продукт. Можете да използвате като маска, поставена директно върху косата, която да оставите 10 минути преди да използвате шампоана и балсама.

Друг добър вариант за подхранване на косата е да приложите като кристали – две капки върху краищата само на влажна коса и след това сешоар.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари