IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да контролираме изтощената коса?

8 януари 2015 12 34

Пътят към красив и здрав косъм

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След като празниците вече минаха, идва време за равносметки. За съжаление, не става въпрос само за емоционални, професионални и личностни размишления, ами и за тези части, които са една идея по-лесни за забелязване.

Колебаехме се много каква прическа точно да направим за специалната вечер и бяхме доволни от избора си. Какво обаче не премислихме добре?

След многобройните третирания с най-различни термични уреди, косата безспорно си иска своето и този път е под формата на специална грижа.

Откривате, че цялостното усещане е за една значително по-суха и изтощена коса. За да не започвате новата година с недотам перфектна визия, предлагаме няколко съвета, с чиято помощ да се справите с последиците, които нанесохте по време на празниците.

Внимавайте с химикалите

Дори и в най-елементарните продукти, които използвате всеки ден, може да има високо съдържание на вредни за косата химикали. Бъдете изключително внимателни с тях, тъй като е възможно те не просто да не помогнат на косата ви да се справи с належащите проблеми, но и да влошат ситуацията.

Най-рискови са продуктите за избелване на косата, тъй като те увреждат косъма от корен. Премахването на меланина от косата води до трудно обратимо отслабване на кутикулата.

Определете със сигурност състоянието

Първата стъпка към успешно справяне с проблемите на косата е откриването и определянето на точното състояние, в което се намирате. Можете да разберете дали сте изправени пред изтощена коса, като навиете добре и съпоставите цветовете в краищата и корените – ако са различни, значи отговорът е да.

Без стегнати прически

Един от най-големите врагове на изтощената коса е неправилното ѝ носене през деня. Ако страдате от лесно накъсване и загуба на обем и плътност, постарайте се да не използвате толкова често инструменти като преса и маша, и не връзвайте косата със стегнати ластици или шноли и фиби от агресивни материали. Вместо това, прихванете само тези части, които ви пречат или които искате да скриете.

Стимулирайте растежа

За да се справите бързо, успешно и за дълъг период с накъсаната и изтощена коса, трябва да обърнете специално внимание и на продуктите. Подберете шампоан и балсам, които стимулират растежа и са създадени основно от естествени съставки.

Важно е да ги нанасяте с масажни движения, които да стимулират растежа от корен. Не забравяйте да завършвате със задължителната хидратираща маска, която да създаде защитен горен слой срещу агресивните атмосферни условия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

andad ( преди 9 години )
мерси за препращането, прочетох някои неща, и добавям тази твоята марка в листа си ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Siqana ( преди 9 години )
Във форума има тема специално за поддръжането на косата, там можеш да намериш доста предложения. Лично аз използвам продуктите на desert essence, но поразпитай и другите за съвети.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
andad ( преди 9 години )
нямам опит с маските за коса. може ли да ми препоръчате добра?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар