IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да намалим и премахнем целулита?

18 януари 2015 11 15

Съвети, които да превърнем в навици

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След като минаха всички празници, мисълта, че лятото наближава някак си не ни дава мира.

Мечтаем си за дългите топли нощи, красивите морски плажове и фееричните рокли, които ни чакат само да ги извадим от гардероба.

Тези представи леко се размиват, когато се досетим за огромното количество храна, на което се насладихме на празничните маси и един от най-упоритите проблеми – целулитът.

За да не позволявате на портокаловата кожа да провали летните ви почивки, вземете мерки от сега.

Предлагаме ви малко обобщение на най-ефективните начини за премахване на целулит.

1. Добавете храни с антиоксидантно действие

Правилната диета е ключът към успешната борба с целулита. За целта, добавете в менюто си колкото можете повече храни с антиоксидантно действие. Такива са малините, ягодите, къпините, портокалите, грейпфрутите и оранжевите зеленчуци.

Продуктите от тези групи се борят успешно срещу радикалите, които предизвикват увреждането на клетките в кожата и предпазват от образуване на целулит.

2. Зелен чай

Зеленият чай доказано намалява видимия целулит върху кожата. Освен това увеличава енергията и е сред един от най-добрите помощници в борбата с излишните килограми. За добри резултати, пийте поне по три чаши зелен чай на ден, като е добре да ги разпределите равномерно из целия ден.

3. Здравословни мазнини

Мазнините могат да бъдат и полезни за организма. Преборете целулита с повече консумация на риба, рибни масла и ядки. Храните от този тип спомагат за подобряване на циркулацията на кръвта.

4. Упражнения

Редовните упражнения са изключително важни. Благодарение на тях изгаряте калории, намалявате мазнините и ускорявате циркулацията на кръвта. Тренировките поне два пъти седмично ще премахнат и токсините от клетките, пречиствайки тялото и организма ви.

5. Токсините

Редуцирайте вредните навици до минимум, а най-добре изцяло ги премахнете. Тютюнопушенето, консумацията на алкохол, кафе и трудните за обработка храни, трябва да бъдат абсолютно забранени за вас, ако искате да се справите с целулита.

Избягвайте високо съдържание на захар и химии. Пийте много вода през целия ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари