IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прическите, които ви състаряват

20 януари 2015 08 42

Как да „свалите“ няколко години с косата?

Ема Стоун, Снимка: Reuters

Ема Стоун, Снимка: Reuters

Многобройни са грешките, свързани с козметиката, които могат да добавят визуално няколко години към реалната ни възраст.

Факт е обаче, че прическата също е от голямо значение за това, как изглеждате.

Тъй като всички жени копнеят да запазят най-красивите си години за по-дълго време, открихме най-често срещаните начини за стилизиране на коса, които могат да ни направят по-възрастни.

Ако припознаете своята прическа, съветваме да опитате с лека промяна и да откриете сами разликата.

Бретон

Ако започват да ви се появяват бръчки около очите, избягвайте прически с бретон. По този начин несъзнателно поставяте акцент точно върху тази част, която се опитвате да скриете. За да не подчертаете „пачия крак“, оставете бретона да израсне и разделете косата в път настрани. Така ще омекотите чертите и ще подчертаете цялото лице, без конкретен акцент върху дадена област.

Права коса

Често прибягваме до пресите за коса с идеята да се сдобием с перфектно прав косъм. Добрият резултат може да ни изиграе лоша шега, тъй като именно правата коса добавя няколко години към реалната ни възраст. Вместо това, опитайте с така актуалните и тази година големи къдрици, които да създадат една идея по-мека и младежка визия.

Светлорусо

Твърде светлите нюанси на русо определено не отиват на всички жени. Вместо да приличате на световноизвестна актриса, рискувате да станете набор на майка си. Не забравяйте, че естествената коса е най-добрият вариант за комбинацията между цветовете на очите и кожата. Не прибягвайте към дръзките промени, а боядисвайте във възможно най-близки до натуралните пигменти.

Черно

Крайностите никога не са добро нещо. Както платиненорусото, така и черното не е добър избор за косата. Медните нюанси и кестенявите такива внасят топлина и младежко излъчване в лицето. Освен това, черната коса контрастира на значително по-светлата кожа, акцентирайки изцяло върху лицето и подчертавайки и най-малките детайли. Определено не е това ефектът, който търсим.

Стегнат кок

Красивите прибрани прически са много добър избор за официални поводи, но не прекалявайте с тях. Вдигнатата коса отмества центъра и отново подчертава всяка една малка бръчица, появила се на нашето лице. Вместо това, заложете на свободно падаща грива.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари