IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инструментите на красотата, които са пълни с бактерии – Част 2

29 януари 2015 12 01

Допълваме първия списък

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Вече споменахме част от инструментите на красотата, които държат челните места в една от най-неприятните класации – тази за съдържание на бактерии.

Не е достатъчно само и единствено да почистваме различните четки и кърпи, а е добре да знаем какви точно са причините за натрупване на така наречените „неприятели“.

Ако страдате от някакви раздразнения върху кожата и лицето и не знаете каква е точната причина за тях, помислете добре за ежедневните инструменти, които използвате. Може точно те да са причината за дискомфорта.

Представяме ви втората част на инструментите на красотата, които са изложени на най-голям риск от „заселване“ на бактерии.

Обеци

Аксесоарите от този тип трябва да се дезинфекцират редовно. В противен случай, поставянето им върху различни повърхности (разбирайте маси, бюро и нощно шкафче) ще спомогне за „събирането“ на различни бактерии, които ще внесете директно в кожата. Ако не почиствате добре обеците си, може да се налага да се справяте със сериозни проблеми.

Нокторезачки и ножички

Всички инструменти, които скъсяват ноктите ви, поемат част от бактериите, които имате по ръцете. Ако не ги почистите добре, ще поддържате едно високо ниво на замърсяване, което определено няма да доведе до нищо добро.

Червило

Много голяма част от дамите нанасят своето червило непосредствено след хранене. Това е много сериозна грешка, тъй като остатъците от храна върху устните (включително и тези, които не виждате с просто око) се пренасят върху самото червило. И така отново и отново. Тези остатъци храна могат да „завъдят“ бактерии, които да нанасяте всеки път с козметичния продукт.

Гъба за баня

Порестите материали, от които са направени гъбите за баня, задържат влага – любимата среда на бактериите. Това се случва за доста дълго време след като вече сте си взели душ и спомага за развитието на мухъл и бактерии. Най-лошото в случая е, че често гъбите са груби и могат да нанесат стабилно количество бактерии върху драскотините и нараняванията на повърхността на вашата кожа.

Чантите

Това е едно от най-малко подозрителните места за развиване на бактерии. Факт е обаче, че остатъците трохи и каквито и да е хранителни продукти, които сте носили, липсата на светлина и понякога влагата са чудесна среда за развиване на бактерии.

Замислете се колко неща носите и какъв голям брой от тях нанасяте директно по тялото. Същото важи и за козметичния ви несесер и всички остатъци от грим, попаднали в него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари