IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове за безупречна визия

30 януари 2015 13 23

Как да се справим с най-честите проблеми в красотата?

Снимка: Wonderbra

Снимка: Wonderbra

Случвало ли ви се е да се опитвате да направите нещо, което на пръв поглед е елементарно, но се оказва изключително трудно?

Точно това се случва понякога и с красотата – необходимо е да се знае точната техника, която да даде желания резултат.

Разкриваме пред вас едни от най-често срещаните проблеми с козметиката, които се разрешават бързо и лесно със следването на определени съвети.

Всички те са били или все още са част от ежедневието на всяка жена, стремяща се да изглежда добре във всеки един момент на деня. Кои са те – разберете сами.

Черни точки

Един от най-упоритите проблеми с кожата са запушените пори и натрупаните замърсявания. Черните точки са способни да „пробият“ и най-добре сложения фон дьо тен, напомняйки по натрапчив начин за своето присъствие.

Лесен трик за почистване е използването на сода за хляб. Смесете една чаена лъжичка сода със сок от портокал и нанесете като маска върху засегнатата част от лицето. Оставете да подейства за около пет минути и изплакнете с топла вода.

Устни

Подчертаването на устните може да се извърши и по един много по-лесен и бърз начин от червилото и молива. Тайното оръжие на всяка жена, коректорът, за пореден път доказва защо е жизненоважно да присъства сред най-използваните козметични продукти. Нанесете малко количество в краищата на устата и в областта между носа и устните. По този начин ще подчертаете усмивката и ще акцентирате върху извивките на горната устна.

Лак за нокти

Ако бързате много за работа, но не искате и не можете да си позволите да отидете без маникюр – вашето спасение е тук. Не се притеснявайте да се лакирате с любимия си цвят за нокти. Оформете плочката, нанесете два пласта и изчакайте няколко минути.

След това, потопете ръцете си в купа със студена вода. Предупреждаваме, че усещането не е приятно, но за сметка на това втвърдява козметичния продукт и ускорява неговото изсъхване. Колкото по-студена е водата, толкова по-голям ефект ще има този трик.

Разбира се, обратното също работи. Топлата вода разгражда връзките между лака за нокти и самите нокти, ускорявайки неговото лесно отстраняване.

Цъфтящи краища

Лесен начин да се справите с цъфтящите краища, без да се налага да посетите веднага фризьор, е да използвате малко количество от хидратиращия крем за лице или лосион за тяло. Нанесете наистина малко, защото в противен случай рискувате да се сдобиете с ефект на мазна коса.

Консистенцията е ключът за действието на този трик, тъй като по този начин се слепват всички хвърчащи краища и видът цялостно се подобрява.

Индивидуален гланц за устни

Всички ние харесваме изключително много специално създадените за нас неща. По този начин не само, че се чувстваме важни и значими, но и сме сигурни, че даденият продукт отговаря на всички наши нужди. Тъй като не всяка жена има удоволствието да работи в близост с големите козметични марки, нито те работят за нея, предлагаме лесен начин да направите сами вашия гланц за устни.

За целта, селектирайте най-любимия си цвят сенки за очи и ги смесете с етерично масло. Можете да използвате алое вера, кокосово или бадемово масло – съставките не само ще оцветят устните, но и ще хидратират нежната кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари