IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцесите от приказките с реалистични прически

31 януари 2015 13 25

Най-известните героини с истински коси

Снимка: Boredpanda

Снимка: Boredpanda

Имате ли спомени от този незабравим момент като малки, в който си „заплювате“ любимата героиня от дадена приказка?

Или пък тайно си мечтаете да бъдете като нея и старателно копирате цветовете в роклята или прическата? Да, незабравими спомени от детството.

С днешна дата обаче си даваме сметка за това, колко нереалистични образи са изграждали критериите ни за красиво като малки.

Ако обвиняваме модата за твърде слабите модели, които допреди няколко години бяха основните лица на индустрията, то приказките не остават много по-назад.

От малки се формира представата ни за перфектната прическа, която, нека бъдем честни, колкото и да ни се иска, няма как да постигнем.

Тъй като сме минавали през разочарованията на една или друга възраст, искрено се забавлявахме на проекта „Как биха изглеждали любимите героини с истински проблеми на косата?“.

Ето как.

Ариел

Красивата русалка прекарва основната част от живота си в морето и един път не я видяхме със сплескана коса. Ако и на нас се наложи да останем на скала за повече от час, със сигурност законите на Мърфи ще ни „стоварят“ някоя и друга вълна. Тайно се радваме, че дори и на Ариел ѝ се случи това.

Бела

Перфектно пристегнатата с панделка коса на Бела никога не се разваля! Дори и най-силните ветрове не са в състояние да разместят косъмче от прическата. Досега. Можете да видите най-досадния проблем за жените – залепнал кичур коса върху току-що нанесен гланц за устни. Трудно е, нали, Бела?

Пепеляшка

Очевидно, спането върху възглавница е способно да развали дори перфектните извивки на Пепеляшка, превръщайки косата ѝ в значително по-небрежна.

Мулан

В книжката и филма за Мулан никъде не се споменава ефектът на статичното електричество върху косата. Очевидно то съществува дори и в приказките.

Жасмин

Екзотичната принцеса Жасмин има завидно дълга и гъста коса, която сплита с аксесоари в същия цвят, в който са и дрехите ѝ. Нека си представим красавицата с малко по-реалистичен обем в косата. Никой не изглежда така в действителност.

Снежанка

Стърчащата и накъсана коса е сериозен проблем, който дори Снежанка би могла да има, ако беше реална. Сигурно щеше да попита някое от седемте джуджета за домашно приготвена маска за коса, с която да върне перфектния си вид.

Покахонтас

Винаги, когато се появи силен вятър си спомняме за тази невероятна сцена – красивата Покахонтас, цветните летящи листа и перфектната коса на една страна. Ако обаче Покахонтас попадне в истинския свят, по-скоро няма да можем да видим лицето ѝ.

Снимки: boredpanda.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари