IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на биокозметиката

6 февруари 2015 08 31

Какви са те и защо да я използваме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Биокозметиката се характеризира с предлагането на чисти и естествени продукти, предназначени за всякакъв тип кожа.

Често подхождаме към този раздел на индустрията с известна доза скептицизъм, тъй като сме се привързали към даден продукт и трудно можем да се разделим с него.

Втората най-разпространена причина за трудното поемане на тази крачка е заблудата, че естествените съставки не действат толкова бързо и ефективно срещу дадени проблеми.

Истината е, че биокозметиката е много по-подходяща и щадяща човешката кожа от които и да е други продукти.

Това се дължи на чистия произход, липсата на консерванти, оцветители и аромати – основните причини за развиването на алергии, поява на зачервявания, сърбежи и дори подсилване на вече съществуващи кожни проблеми.

Представяме основните предимства на биокозметиката пред масовата такава и силно препоръчваме да опитате и вие.

1. Биокозметиката е съставена без използването на химикали, пестициди или каквито и да било техни производни. Използването на продукти от този тип премахва едно от основните притеснения – съдържанието на вредни и дори необявени върху етикета съставки, които често са причината за многобройни проблеми.

Нека не забравяме, че именно кожата е основната „бариера“ на тялото и когато нанесем каквито и да било химикали върху нея, те навлизат директно в организма.

2. Освен че биокозметиката е изключително добър вариант за кожата и тялото, тя е много по-подходяща за природата.

Отглеждането на различните съставки изисква чиста почва и добри атмосферни условия. По-малко зависимите от пестицидите и биологичните методи продукти щадят околната среда и съхраняват по-високите нива на въглерода в почвата.

3. Биологичните продукти са идеалният завършек на поговорката: „Здрав дух в здраво тяло“. Красивият външен вид и безупречна кожа са в унисон с хранителен режим, акцентиращ основно върху присъствието на плодове и зеленчуци.

Естествените съставки, приготвени чрез специални технологии, рядко могат да бъдат вредни за кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Maya ( преди 9 години )
Напълно подкрепям казаното в статията. В световен мащаб тенденцията екозметичните компании да се обръщат към натуралните продукти и намаляват употребата на химия в своите продукти. Много съм доволна, че вече и в България мога да си купя нещата на Лавилин, които са изцяло на биологична основа и са невероятни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар