IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилски тайни за красота

10 февруари 2015 07 51

Красавиците и техните местни трикове

Снимка: Vivara

Снимка: Vivara

Една от държавите, известна с футбола, но и с красивите жени, безспорно е Бразилия.

Сред най-известните имена, които свързваме с мечтаната дестинация са Жизел Бюндхен, обявена за най-скъпоплатения модел на 2014 година, ангелът на Victoria's Secret Адриана Лима, Алесандра Амброзио и Исабели Фонтана.

Тайната на красавиците се крие в техните традиции, които се отразяват във всяко едно отношение. Факт е, че се възпитава фокус върху естествената красота и се създава рутина, която се характеризира с правилни и ефективни стъпки в цялостната грижа.

Споделяме с вас най-големите тайни за красота на бразилките.

1. Масажи

Процедурите помагат на организма да се отърве от излишната вода и буквално оформят тялото. Сред любимите видове масаж, на първо място се нарежда така нареченият лимфен дренаж. Бразилките създават навика да посещават специалист веднъж седмично, за да поддържат еластична своята кожа и здрава лимфната система.

Оказва се, че масажът е изключително подходящ за хора, които страдат от проблеми с имунната система. Благоприятното влияние на процедурите се дължи на факта, че здравата кожа винаги е красива.

2. Кокосова вода

Адриана Лима многократно е споделяла, че пие поне по една чаша кокосова вода на ден. Освен че се нарежда сред най-освежаващите напитки, тази вода съдържа съединения, които имат изключителен ефект срещу стареенето. Магнезий, цинк, желязо и витамини в голямо количество подпомагат за здравето на кожата.

3. Пясък

Редовната ексфолиация е изключително важна в рутината на всяка поддържаща се дама. В Бразилия красавиците обичат да го правят с пясък. Често се казва, че е достатъчно малко количество, с което нежно да почистите лицето.

Тук е особено важно да се подчертае, че трябва много да се внимава с натиска, тъй като сред пясъка може да се съдържат и малки частици скала. Най-добрият вариант е да използвате мокър пясък от морето, тъй като той е по-богат на минерали от този, върху който лежите на плажа.

4. Моркови

Както е известно, морковите са пълни с бета-каротин, който е форма на витамин А. Именно той е „виновникът“ за създаването на здрави клетки в кожата. Антиоксидантите от своя страна забавят процеса на стареенето. Консумацията на моркови и маските за лице с морков повишават производството на колаген – съединението, което прави кожата еластична.

5. Плодови и зеленчукови сокове

Един от навиците на бразилките, за който им завиждаме изключително много, е пиенето на много зеленчукови и плодови сокове. Дамите са абсолютно наясно за огромното значение на витамините за здравата и красива кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари