IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектният маникюр

12 февруари 2015 12 01

Какви са неговите тайни и как да го постигнем?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Умението да поддържаме красив маникюр изисква определена инвестиция на време и знания.

Наситените нюанси са подходящи за определена форма на плочката, която да подчертае именно силата на цветовете.

Оказва се, че тънкости от този тип са най-сигурният път към постигане на добър ефект с маникюра.

За да се справяме безпроблемно със подобни задачи, обобщихме за вас най-основните съвети, трикове и техники, които да прилагате и следвате дори и в домашни условия.

1. Винаги използвайте основа за маникюр, когато поставяте ярки нюанси. Това ще предпази ноктите ви от оцветяване и ще зададе добра основа за дълготрайност.

Ако имате повече време, добавете още един пласт – това ще помогне на цвета да остане на мястото си за поне една седмица.

2. Нанасяйте два пласта лак за нокти. Независимо дали лакът за нокти е чисто нов или малко по-стар, двойното поставяне подсилва цвета и създава плътност. Фактор, който изключва неравномерните покрития и дори избелване след няколко дни.

3. За да смесите добре лака за нокти и да го разбиете, въртете го между ръцете си, не го удряйте в дланите.

По този начин няма да се получат тези неприятни балончета след нанасяне, които развалят цялостния вид на маникюра.

4. НЕ нанасяйте крем за ръце или какъвто и да е хидратиращ продукт непосредствено преди нанасяне на лака за нокти.

Това ще създаде преграда и лакът за нокти няма да се захване както трябва за плочката. Което от своя страна означава, че маникюрът ви няма да издържи повече от два дни.

5. Избягвайте да пилите ноктите си непосредствено след баня, тъй като това е моментът, в който те са най-слаби.

По този начин създавате предпоставка за начупване и дори трайно увреждане. По-добре изчакайте известно време, преди да започнете да оформяте.

6. Можете да увеличите дълготрайността на маникюра ако нанасяте на всеки два дни по един пласт топ лак. Така няма да се обели бързо и ще бъде все по-блестящ с всеки изминал ден.

7. Най-подходящата форма за ярки цветове е ако се придържате към къси нокти, които са със съвсем леко заоблени краища. Така не само, че стои по-естествено, но е и значително по-стилно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари