IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за увредена коса

13 февруари 2015 13 15

Рецепта с яйца и кисело мляко

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сухата и увредена коса е сред най-често срещаните проблеми, когато става въпрос за красива прическа.

Независимо дали става въпрос за увреждане от големи промени във времето, прекомерна употреба на маши, преси и сешоар или просто неправилно хранене, косата има нужда от двойно повече подхранване, отколкото по принцип.

Комбинацията между яйца и кисело мляко съчетава две от най-важните неща за една добра маска за коса.

Яйцата съдържат белтъчини, а млякото – млечна киселина, които са изключително полезни за възстановяване на сухата и изтощена коса.

Редовно прилагана, маската поддържа косата хидратирана и стимулира нейния растеж. Яйцата са естествен балсам, хидратиращ продукт и правят косата силна.

Ще ви бъдат необходими:

1 яйце

¼ чаена чаша кисело мляко

¼ чаена чаша майонеза

Начин на приготвяне:

Разбийте едно яйце, докато се получи мека пяна. Добавете киселото мляко и майонезата, като разбърквате добре, докато не се смесят напълно.

Масажирайте скалпа и след това косата, докато не покриете всеки един косъм.

След като равномерно сте нанесли сместа, поставете шапка за баня и увийте с хавлиена кърпа, за да затоплите. Това ще ускори процеса на абсорбиране в косата. Оставете да подейства поне 30-40 минути и след това измийте косата с шампоан и балсам.

За да има по-добри резултати, изплакнете маската със студена вода и след това използвайте козметичните продукти. Можете да нанасяте поне веднъж седмично за по-добри резултати.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Papaya ( преди 9 години )
Точно за тези Лавилин четох за продуктите им, че са с пробиотици и са много ефективни при дерматологични проблеми
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Maya ( преди 9 години )
Тази маска съм я пробвала и действа добре, но не е достатъчна. След изрусяване косата ми се изтощи ужасно, стигна се и до загуба на обем. Наскоро открих серума с жожоба на Лавилин и съм изключително доволна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар