IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезните приложения на дезодоранта – Част 2

27 февруари 2015 07 45

Многото приложения на продукта

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В днешно време козметичната индустрия ни е снабдила буквално с продукт за всеки един проблем.

Искате обемни мигли, ето ви спирала. Имате нужда от плътни устни – ето гланц или червило.

Скулптрирането на лицето със светлосенки започва да се превръща в една от най-честите практики, използвани дори и в ежедневието.

Има обаче продукти, които никога няма да спрем да използваме и не подлежат на мода и тенденции. Точно тези решения на всекидневните проблеми, които правят живота ни по-лесен и красив.

Един от тях са дезодорантите, които ни дават възможност да преминаваме през тежките графици и на края на деня да се чувстваме все така свежи и чисти.

Представяме ви другите невероятни приложения на един от най-ползваните козметични продукти в световен мащаб.

1. Сухи крака

През летните дни изключително много мразим усещането на потни крака в обувки. Ако държите да носите мокасините по всяко време, нанесете малко количество сух дезодорант върху краката и след това се обуйте. Освен неприятна миризма, ще се избавите и от некомфортно хлъзгане при вървене.

2. Бръснене

Липсата на достатъчно време ни кара да изпадаме в отчайващи ситуации понякога. За да ги избегнете ефективно, след бръснене нанесете сух дезодорант. Той ще успокои кожата и бързо ще премахне ефекта на зачервяване.

3. Лакочистител

Ако сте фенове на спрей дезодорантите, можете да ги използвате и вместо лакочистител. Високото съдържание на алкохол в някои от тях ги прави добри за премахване на остатък от лак върху ноктите. Просто напръскайте добре един памучен тампон и използвайте както обикновено.

4. Почистване

Сухите и спрей дезодорантите са добри в почистването на петна от гладки повърхности. Това важи с пълна сила за маси, плочки и дори надраскано с химикалка върху стена.

5. Повърхности

Не на последно място можете да използвате спрей дезодорантите за освежаване на различни повърхности като автомобилно табло, бюро, секция и други. Придаването на приятна миризма е само една част от предимствата. Освен това, попадането на прах е значително по-трудно след поставен тънък слой дезодорант.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари