IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващи виновници, които вредят на косата

17 март 2015 09 45

Неочаквани вредители

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има прически и продукти, които са създадени с идеята да пестят време на жените. Козметиката все повече се фокусира върху натовареното ежедневие и всячески се опитва да ни спечели с обещания за дълготрайност и бързина.

Оказва се обаче, че понякога практиките и прическите, които ни пестят време, всъщност имат доста висока цена.

Увреждаме косата си без да подозираме, мислейки си, че си правим услуга. Представяме ви изненадващите виновници, които съсипват здравия и красив вид на нашата грива.

Запознайте се с тях и внимавайте при следващото стилизиране и оформяне на косата.

1. Сух шампоан

Много пъти сме разисквали темата и тайните на сухия шампоан. По принцип очаквахме предимствата да бъдат много повече от недостатъците и тайно се надявахме надеждите ни да се окажат реалност. Истината винаги е някъде по средата. Сухият шампоан е революция в козметиката, тъй като ни дава възможност да спестим още един ден преди да измием косата си.

Проблемът с този продукт идва от прекомерното му използване. Да, всички се блазним от идеята и си казваме, че само още един ден няма да навреди, но това, което всъщност правим е да запушваме космения фоликул. Скалпът също има нужда да „диша“ – не използвайте сух шампоан повече от три пъти последователно.

2. Стегната опашка

Всички имаме лоши за косата дни, в които меко казано сме далеч от гъстата и перфектна прическа. Тогава най-добрият ни приятел става ластикът. Важно е да не прекалявате със стягането на опашката или кока, тъй като при сваляне накъсвате косъма.

Освен това, голямото напрежение в корена предизвиква падане на косата. Ако целта ви е да постигнете перфектно гладка основа, можете да го направите с малко гел или лак за коса.

3. Температура

Сешоарът винаги е по-добрият алтернативен вариант за стилизиране на косата от пресите и машите. Това е така, тъй като колкото и да сушите косъма, няма да успеете да извлечете всичката влага така, както правят термичните инструменти.

Важен момент, който не трябва да пропускате, е температурата и степента, с която сушите косата. Винаги настройвайте сешоара на възможно най-ниска степен.

4. Влажна коса

Стилизирането на влажна коса е едно от най-вредните неща. Забелязали ли сте как при сушене или изправяне с преса, от косата ви излиза пара? Това не трябва да се случва.

Мокрият косъм е най-податлив на увреждане, а вредящите уреди влошават значително нещата. Винаги преди стилизиране с преса или маша се уверете, че косата ви е напълно суха.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари