IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметични трикове за фотогеничност – Част 1

20 март 2015 05 02

Как да излизаме добре на снимки?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

На всяка жена се е случвало да излезе зле на снимка. На някои повече, на други по-малко. Истината е, че запечатването на моменти варира от най-големия сбъднат кошмар до най-приятното занимание за дамите.

Социалните мрежи се превърнаха от място за комуникация в своеобразен фотоалбум, в който можете да проследите буквално израстването на хората.

Не би ви се искало случайно някой да ви тагне на снимка, на която меко казано не изглеждате представителни, нали?

Макар че фотографията е изключително сложна и използва различните ъгли на светлината, има някои трикове с козметичните продукти, които да ви направят мигновено по-красива и фотогенична.

Лед

Ако ви предстои да отидете на събитие, на което ще има фотограф или просто имате желание да се снимате с приятели, използвайте лед. Втрийте малка бучка по цялото лице, за да охладите кожата. Това ще помогне за дълготрайността на грима и ще намали риска от изпотяване и разтичане.

Фон дьо тен

Не прекалявайте с основата, ако ще бъдете изложени на дневна светлина. Слънчевите лъчи открояват всяка една част от лицето и рискувате да изглеждате като с „маска“ от грим. За да избегнете този ефект, нанесете съвсем малко количество фон дьо тен, който е със същия цвят на кожата.

Блясък

Добър съвет преди снимки за фотогеничност е да не залагате особено много на блясъка. Погрижете се добре за зоните, в които кожата ви е склонна към лъщене – това ще проличи в пъти повече след светкавицата.

Без ярки цветове

Това се отнася основно за сенките за очи и ружа. Не експериментирайте с ярки нюанси, ако ви предстоят снимки от какъвто и да е характер. Въпреки, че изглеждат добре в огледалото, този тип козметични продукти коренно променят вида си на снимка.

Без бронз

Бронзантът е един от най-предпочитаните козметични продукти сред жените. Ако сте една от тях, ще трябва да устоите. Бронзовият цвят върху лицето може да излезе от светлината като оранжево и да съсипе снимките ви.

Спирала за мигли

Задължително поставете спирала за мигли, особено ако се стараете със специален грим. Използвайте черен цвят, за да подчертаете дълбочината на погледа и да внесете голяма доза съблазнителност.

Ярки устни

Един от задължителните козметични съвети за добри снимки е да акцентирате върху устните. Използвайте смело наситени цветове, но избягвайте тъмните такива, защото правят устните оптически по-малки. Другото, което трябва да пропуснете за снимки са матовите ефекти, тъй като те оптически състаряват. Вместо това, акцентирайте върху блясъка с допълнително гланц.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари