IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметични трикове за фотогеничност – Част 2

22 март 2015 06 05

Полезни съвети за красиви снимки

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Имали сме моменти, в които се поглеждаме в огледалото преди да излезем и моментално самочувствието ни бележи скок.

След време поглеждаме снимки от същата вечер и нямаме абсолютно нищо общо. Обикновено фотогеничността е дар от природата, с който не всички сме родени.

Но независимо от това, съществуват многобройни трикове с козметиката, които мигновено да ни направят по-красиви както в реалния свят, така и на снимки.

След първата, представяме ви и втората част от изпробваните трикове, с които да не се притеснявате следващия път, когато блесне светкавицата на апарата.

Вежди

Погрижете се добре за вашите вежди – това е един от начините, по които да изглеждате добре на снимки. Използвайте молив за вежди или сенки, ако искате по-естествено излъчване. Фиксирайте задължително с гел, за да запазите вече зададената форма за по-дълго време.

Подготовка

Ако имате възможност да разберете за провеждането на събитието по-рано, използвайте времето за подготовка. Нанесете хидратираща маска или посетете професионалист за пълно почистване. Имайте предвид, че някои процедури предизвикват леко зачервяване в началото – консултирайте се и преценете сами според типа на вашата кожа дали си заслужава.

Очи

Някои от най-известните гримьори на звездите съветват да започнете грима със сенки на очите, дори и преди да нанесете фон дьо тена. Това ще намали възможността за попадане на малки цветни частици върху скулите. Също така, внимавайте много да не прекалите твърде много, тъй като това може да ви състари.

Руж

Независимо дали използвате руж в ежедневието или сте почитателки на естествената визия, този козметичен продукт е задължителен, ако искате да изглеждате добре на снимки. Това е така, защото правилното му поставяне ще направи лицето ви да изглежда визуално по-слабо и двуизмерно. Нанесете съвсем малко количество върху костта и подчертайте скулите.

Течни гримове

Когато става въпрос за фон дьо тен или коректор, използвайте в течен вариант, вместо под формата на пудра. По този начин ще избегнете възможността от буквално „напукване“ и подчертаване на порите.

Ушите

Един много ценен съвет е да обърнете внимание на ушите си. Можете да нанесете малко количество фон дьо тен или пудра, за да не изглеждат различни като цвят от този, който е на лицето ви. Особено препоръчително е да спазите тази техника, ако имате склонност към зачервяване на ушите при стрес или притеснение.

Очна линия

Когато гримирате очите и искате да използвате очна линия, постарайте се да я поставите по външната част на клепача. Ако очертаете окото по цялата му дължина, рискувате да смалите визуално размера му и да загубите ефекта на пленяващ поглед.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари