IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фактите за лака за коса, които не знаем

31 март 2015 07 39

Козметичният продукт и неговите тайни

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лакът за коса е това творение на козметичната индустрия, което обещава да задържи за по-дълго време стилизираната прическа.

Тази му способност се дължи на факта, че втвърдява косъма и работи на принципа на „бетонирането“, но в един много по-лек вариант.

Действието на лака за коса се премахва с разресване на косата или измиване. Това е процедурата, която е напълно известна на всички дами.

Но има доста неща за лака за коса, които не са толкова популярни и донякъде дори неразкрити.

Селектирахме за вас любопитните факти, които не знаем за лака за коса. Ето ги и тях.

1. Аерозол и неаерозолни

Има много голяма разлика между типовете лакове за коса. Освен за околната среда, неаерозолните продукти от този тип са много по-добри за фиксиране на къдрави коси. От друга страна, ако сте с естествено права коса или я изправяте с преса, по-добре е да изберете аерозолни.

2. Полезен за косата

Лакът за коса може да бъде полезен за нея, напук на митовете и легендите, които циркулират в индустрията. Качествените продукти от този тип са със съдържание на различни витамини и комплекси, които оказват положително влияние върху корена и косъма.

3. Надписът „Hold“

Всички си избираме лак за коса по означенията „Light hold“, „Medium hold“ или „Strong hold“. Винаги сме мислели, че с това се визира доколко стегната ще бъде косата и колко дълготрайна ще е прическата.

Напротив – това са насоки за каква коса най-добре ще действа даденият лак. Тънката коса е най-добре да заложи на „Light hold“, средно плътната коса на „Medium hold“, а за най-тежките коси „Strong hold“.

4. Цена

Често сме разкривали, че по-скъпата цена за някои продукти не дава нищо повече и е просто маркетингов трик, но с лаковете за коса определено не е така. Скъпите такива заслужават цената си.

Професионалните лакове за коса не оставят никакви следи след употреба върху косата, пълни са със съставки, полезни за косата и е по-вероятно да имат ефекта, който търсите.

5. Срок на годност

За разлика от много голяма част от козметичните продукти, лаковете за коса не изискват да следите срока на годност. Докато го съхранявате на място, на което температурата е подходяща, можете да го използвате.

Единствените фактори, които могат да повлияят негативно са твърде високата или твърде ниската температура. Препоръчваме ви да не го носите на плажа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари