IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подготвим кожата за новата седмица?

2 април 2015 13 27

Съвети, които да приложим още от неделя

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Неделя обикновено е денят, който използваме основно за почивка. Краят на седмицата е точно на границата с новите работни дни и тази мисъл дори малко ни напряга.

За да използваме ползотворно свободния ден, винаги е добра идея да го инвестираме в грижа за кожата.

Красивият външен вид ще ни помогне със самочувствие да се справим с всички предстоящи задачи и да приключим всички ангажименти успешно.

Представяме ви процедурите за лице, които да направите в неделя, за да блеснете в понеделник.

1. Изсветляваща маска за лице

За да прикриете тъмните кръгове от дългите нощи, използвайте свободния си ден за изсветляваща маска.

Много пъти сме споменавали, че винаги е добре да наблегнете на естествените продукти и да приготвяте сами своята козметика.

Затова ви предлагаме домашна рецепта за изсветляваща маска за лице. Ще ви бъдат необходими: 8-10 листа от спанак, половин банан и няколко капки арганово масло. Смесете добре и пасирайте, докато получите гъста смес. Нанесете върху лицето и оставете да действа 30 минути преди да изплакнете.

2. Овлажнете

За да възстановите наистина сухата кожа, заменете крема за лице, който по принцип използвате с продукт, съдържащ хиалуронова киселина. Той ще ви помогне да запазите водата за по-дълго време и да хидратирате правилно и дълготрайно. Задължително използвайте ексфолиант преди това, за да почистите и да помогнете на продукта да се абсорбира по-бързо.

3. Подпухнали очи

Помните изключително вкусния коктейл, който изпихте вчера, нали? Точно той е причината за подпухналите ви очи днес. Този неприятен „ефект“ се дължи на дехидратиране, което може да се получи и от консумирането на сол, или от недостатъчния прием на вода.

Използвайте върху очите две лъжици изстудени в хладилника за известно време. Студеното успокоява възпалението и помага за смаляване размера на клетките.

4. Любов за скалпа

Много е трудно да намерите време за масаж на скалпа, особено през седмицата. Въпреки това обаче е хубаво да имате предвид и тази част от тялото, поне веднъж месечно. Освободете си 10 минути под душа за масаж на скалпа, като за целта използвайте ежедневния си шампоан.

Кръговите движения и лекият натиск ще помогнат на продукта да навлезе в корените и да ви успокои.

5. Корените на косата

Използвайте хидратираща маска за вашата коса. Обикновено е трудно да направите това през седмицата, тъй като е желателно да я оставите за известно време да подейства. Инвестирайте времето си в неделя точно за това и ще се радвате на мека и лесна за стилизиране коса в следващите пет работни дни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари