IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилата за красотата, които да нарушим – Част 2

19 април 2015 05 00

Какво можем да пренебрегнем?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Правилата са за да се спазват. Обикновено това си казваме, когато се доверяваме на някой специалист относно третирането на кожата.

Спазваме стриктно всички посочени стъпки и се стремим максимално да се придържаме към дадените съвети.

Понякога обаче, правилата са и за да се нарушават. Имайки предвид, че козметичната индустрия е изключително динамична, ежедневно се променят утвърдените основни точки на красивата ни рутина.

След първата, представяме ви и втората част от правилата за красотата, които можете спокойно и с удоволствие да нарушите.

1. Никога не носете сини сенки.

Със сигурност сините сенки не са най-подходящият козметичен продукт, ако целите естествената красота, но могат да бъдат изключително интересни с правилно поставяне и избор на нюанс. Модният подиум открои цветните очни линии за пролет-лято 2015 и предпочитаме да се възползваме от това.

2. Дължината на косата определя възрастта.

Чували сме, че с напредването на възрастта е добре да поддържаме все по-къса коса. Прическата не трябва да се определя от годините, а от съвсем различни неща като форма на лицето, дебелина на косъма, цвят и така нататък. Определено правило, което е добре да зачеркнем.

3. Цветът на косата трябва да прикрива възрастта.

Това „правило“ всъщност е доста глупаво. Вярно е, че не на всички отива еднакво сивата коса, но ако искате да изглеждате естествено, независимо от възрастта, трябва да оставите естественото прошарване. Ако се харесвате така, никой не може да ви задължи да променяте каквото и да е.

4. Балсамът за коса трябва да се използва само върху долната част.

Логиката на това правило е да се предотврати прекомерното омазняване на косата. Истината е, че използването на балсам само и единствено ще хидратира косъма. Свободно нанасяйте малко количество и върху корените, но задължително изплакнете добре.

5. Високата цена означава качество.

Правило, което по-скоро трябва да бъде към митовете и легендите. Високата цена по никакъв начин не гарантира каквото и да е качество – чести са случаите, в които плащате продукт, от който сте изключително недоволни и обратното.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари