IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хигиена на красотата – плюсове и минуси

23 април 2015 07 29

Какво може да ви навреди и от какво имате полза?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Някои от най-ефективните козметични процедури всъщност крият повече опасност за вашето здраве, отколкото предполагате.

Възможно е да си създадете много сериозни проблеми, ако не подхождате внимателно и се доверявате твърде много.

Добре е да проучвате детайлно на какво предстои да се подложите, за да прецените сами дали рисковете си заслужават или не.

Тъй като това е сложна материя, решихме да ви улесним с един списък, съдържащ едновременно ритуалите, които крият риск за вас и тези, които са полезни.

Своеобразната хигиена на красотата се изразява в почистване на вредните фактори и ясното разкриване на положителните такива.

Негативни:

1. Боядисване на коса

В продуктите за боядисване на коса се съдържат над 5000 химикала, за някои от които е доказано, че са канцерогенни. В днешно време козметичната индустрия се е постарала да сведе вредните съставки до минимум, но все пак, по-чувствителните типове кожа на скалпа могат да реагират остро на такъв тип продукти.

2. Прекаляване с парфюма

Редовното използване на твърде голямо количество парфюм може да доведе до различни кожни проблеми. Най-често срещаният от тях е алергията, която води до неприятни червени обриви, придружени от сърбеж и дискомфорт. Използвайте разумно любимия си аромат.

3. Миенето на коса всеки ден

Само по себе си, миенето с шампоан не може да ви навреди. За сметка на това, използването на различни стилизиращи продукти, преси и сешоари – може. Ако не можете да си дадете почивка от къпането с косата, то поне разредете вредните фактори след това.

Позитивни:

1. Изрязването на ноктите

Използването на нокторезачка и подрязването на ноктите редовно е един от полезните козметични ритуали. Това е така, защото освен естетически по-добре изглеждащ маникюр, вие си подсигурявате защита от развиване на различни гъбични инфекции от натрупване на мръсотия.

2. Конец за зъби

Конецът за зъби, използван след четката за зъби, е добър начин да вземете превантивни мерки срещу кариеси и натрупване на плака. Тънкият конец успява да достигне места, на които и най-модерните четки и влакна не могат.

3. Хидратиращите маски

Твърдението, че не е добре да използвате хидратиращи маски за лице, ако сте с мазна кожа, спада по-скоро към митовете и легендите, отколкото към истината. Хидратацията никога не е в повече и е добре да бъде част от козметичната ви рутина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари