IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подстрижем бретона сами?

30 април 2015 13 41

Прическа в домашни условия

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако всеки път, когато бретонът започне да ни влиза в очите, даваме пари за фризьор, със сигурност ще работим само и единствено за косата си.

Уви, този тип прически изискват доста по-голяма инвестиция на време, отколкото всички останали.

Не е необходимо да отделяме голяма сума от месечния си бюджет за записване на постоянни часове във фризьорския салон, нито е нужно да правим компромис с цялостната дължина на косата за сметка на бретона.

Точно затова, често решаваме буквално да вземем ситуацията в свои ръце и смело се отправяме към банята, въоръжени с ножица и гребен.

Уви, невинаги ни се получава като на фризьор и след това или проронваме по някоя и друга сълза, или търсим скритите запаси от фибички и шнолки.

Не е необходимо да стигате дотам – представяме ви всички стъпки за успешното подстригване на бретон в домашни условия.

1. Купете си хубава ножица

Така или иначе, веднъж щом се научите да оформяте бретона сами, надали ще започнете да ходите на фризьор скоро. Точно поради тази причина, направете еднократната инвестиция във възможно най-добрата ножица, която можете да намерите. Добре е да се поинтересувате и сами да проучите какви възможности имате.

2. Изсушете бретона добре

Да, знаем, че фризьорите подстригват по-често на мокра коса, отколкото на суха такава, но не забравяйте, че вие не сте чак толкова квалифицирани. За да не стават грешки, изсушете добре бретона и използвайте четка. Ако все пак остане някоя неравност, използвайте и преса за коса.

3. Ако бретонът е плътен, режете настрани

Ако бретонът ви е подстриган на черта, но е станал твърде плътен, трябва да държите ножиците и да подстригвате хоризонтално. Първо, съберете косата на едно място. Започнете с изрязване на много по-малко, отколкото си мислите, че трябва.

По-добре е да започнете с малко и да държите нещата под контрол. Не се оставяйте на заблудата, че ако държите бретона с два пръста, ще имате по-реалистична представа за дължината – не е вярно.

4. За тънък бретон – режете вертикално

Израстването на косата е развалило формата на вашия тънък и бохемски бретон – дръжте ножиците вертикално, докато подстригвате. Добре е да движите инструмента нагоре-надолу по всеки кичур докато подстригвате, за да постигнете плавното изтъняване в края.

5. Поглеждайте се в огледалото

Добре е често да се поглеждате в огледалото, докато подстригвате бретона, за да можете да имате реалистична представа точно кога да спрете и кога имате нужда от още малко скъсяване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари