IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да използвате козметиката си пестеливо и здравословно

12 май 2015 13 10

Лесни навици, които ще ви спестят пари и кожни проблеми

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колко пъти си купувате нови козметични продукти без да имате нужда? Колко от тях изхвърляте, след като сте ги употребявали не повече от 2-3 пъти? Не сте единствените, но това не трябва да ви успокоява. По-добре започнете да се отнасяте по-рационално към козметиката си, което ще ви спести не само финанси, а и някои здравословни проблеми.

Спрете да купувате импулсивно!

Избягвайте козметичните рафтове, ако не можете да се спрете от ненужни продукти. Купувайте само тогава, когато съответният грим/крем/пудра е свършил и наистина се нуждаете от нов продукт.

Консултирайте се със специалист!

Гримьорите и дерматолозите ще ви посъветват какви продукти са подходящи, така че да не се заривате с ненужни неща, които така или иначе няма да ползвате.

Купувайте малки разфасовки!

Има продукти с малък срок на годност, а и еднообразието липсва. На пръв поглед по-голямото количество изглежда по-изгодно ценово, ала ако макиажът лесно ви омръзва, заложете на по-малкото.

Винаги гледайте срокът на годност!

За да не се окаже, че сте платили за нещо, което трябва бързо да изхвърлите.

Придържайте се към една линия!

Продуктите от една линия са направени така, че да се комбинират лесно, което ще предотврати появата на алергии и други кожни проблеми.

Винаги тествайте!

И все пак, за да разберете дали вашето лице и тяло реагират добре на съответния продукт, тествайте преди да си го вземете.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари