IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как правилно да се лакираме?

13 май 2015 06 30

Техника с лак за нокти

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивият маникюр, който демонстрираме всеки ден пред колегите си изглежда лесен и достъпен за всеки.

Уви, нещата не стоят по същия начин, когато хванете четката и лака за нокти, и започнете да нанасяте течността.

Омазаните кожички, балончетата и неравномерните нанасяния са част от проблемите, с които се сблъскваме всеки път.

Колкото и внимателно да гледаме маникюристката, никога не се справяме като нея сами.

За да избегнем възможните проблеми и да се сдобием с красив маникюр не е нужно много – няколко стриктно следвани стъпки и сме готови.

За да решим един от големите проблеми на жените, представяме точно какви движения трябва да правите с четката, когато нанасяте лак за нокти.

1. Вазелин

Преди да започнете да се лакирате, задължително вземете клечка за уши и малко вазелин. Нанесете малко количество върху кожичките, като внимавате да не попадне върху ноктите. По този начин, дори и да не се лакирате прецизно, няма да ви останат петна около ноктите.

2. Точка

След като нанесете и основа за лак, можете да започнете с най-трудната част. Внимателно раздрусайте шишенцето, като е добре да го направите с въртеливи движения между китките, за да не се получат балончета в самата течност. Нанесете една точка в центъра на нокътя и съвсем внимателно избутайте в посока към кожичките. По този начин ще разнесете по-голямото количество и ще ви остане точно толкова, колкото ви е необходимо за прецизно оформяне.

3. Лента

Когато оформите горната част, плъзнете четката надолу, към края на ноктите. С това сте маркирали от къде до къде трябва да минете с лак, за да не зацапате която и да е част на пръста. Започнете отново от основата и плъзнете с четката надолу към извивката. Естествената форма на ноктите ще зададе правилната посока.

4. Граница

Продължете да нанасяте, докато не покриете изцяло едната страна. Повторете упражнението и с другата страна.

5. Повторение

Ако е необходимо, можете да нанесете втори или дори трети пласт, следвайки същата техника на нанасяне. Завършете с топ лак и изчакайте да изсъхне добре. При нужда, можете да ускорите процеса, като потопите ръце в купа със студена вода и задържите дотолкова, доколкото издържите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари