IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво вреди на околоочния контур?

18 май 2015 12 15

Някои навици, които е добре да прекратите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Научили сме си отдавна урока по хидратиране и можем вече дори и докато спим да разкажем за това колко е важно да използваме овлажняващи продукти върху кожата си.

Именно те ни помагат да се сдобием с меко на допир тяло във всяка една негова част. Известно е, че именно сухата кожа е сред един от най-големите фактори за появата на бръчки и преждевременно състаряване.

Въпреки това, дори и да се грижим добре за себе си и да сме селектирали внимателно козметичните си продукти, съществуват някои навици от рутината ни, които могат да раздразнят най-нежните зони.

Проблемът е, че дори не си даваме сметка за тях. Представяме ви най-големите грешки, които ще ви накарат да се замислите малко повече следващия път, преди да ги направите.

Ето кои са те.

1. Водоустойчива спирала

Да, идеята ни се струва много повече от невероятна. Само си представете – перфектно дълги и подчертани мигли, без значение дали навън вали дъжд, дали сме изкарали цял ден в офиса или сме стиснали очи. Проблемът с обикновените спирали, обикновено е, че често се разтичат и образуват тъмни кръгове около очите или просто в някакъв момент започват да се ронят.

Дотук всичко е в полза на водоустойчивия козметичен продукт, но идва голямото „НО“.

Всичко, което е дълготрайно, изисква повече усилия за сваляне. Съответно, ще търкате между два и три пъти повече зоната около очите, а за тази чувствителна кожа, това никога не е добре. В крайна сметка, изборът е дали да съсипете нежния поглед или да почистите в някакъв момент разтечената обикновена спирала.

2. Удължители за мигли

Тук принципът е сравнително същият. Изкуствените косъмчета за секунди правят погледа ни зашеметяващо изкусителен и буквално променят цялостния начин, по който изглеждаме. Не трябва да забравяме обаче, че се поставят върху клепача ни с помощта на лепило, което първо, може да бъде трудно за махане и второ, може да се окаже повод за алергия.

Избягвайте използването на съмнителни марки и производители, защото става въпрос за най-нежната кожа върху лицето.

3. Очила за плуване

Водата има невероятното свойство да ни пречиства и да ни даде възможност да се почувстваме буквално насаме със себе си и мислите си. За да успеем да се порадваме на всички гледки, често използваме очила. Постарайте се да намерите модел, който да не стяга твърде много околоочния контур, защото всяко упражняване на сила там може да доведе до проблеми.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Кокосово масло ( преди 8 години )
Дори и при употребата на водоустойчива спирала, няма никакъв проблем с околоочния контур при свалянето й, ако за целта се използва кокосово масло. Премахването става бързо, нежно, без натиск, хидратира и успокоява.Дамите, които живеят на места, където е не само горещо, но и има висока влажност на въздуха, със сигурност ще ползват водоустойчивата спирала.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар