IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрият приятел на красотата – ябълковият оцет

19 май 2015 11 40

За какво друго помага подправката?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Винаги сме знаели, че кухнята ни крие чудеса. За щастие, не визираме само всичко необходимо, за приготвяне на вкусни ястия.

Красотата ни също има своите „рецепти“, за които няма книги, но са изпитани през годините и са с доказан положителен ефект.

Убедихме се в успешното лекуване на пърхот с изплакване с вода и ябълков оцет, но това далеч не е единствената полза.

Представяме ви всички положителни ефекти, които подправката за салати и ястия има и върху нашата красота.

Всички те са изпробвани и наистина работят. Разбира се, трябва да се има предвид, че при третиране на кожа, задължително трябва да се нанесе хидратиращ продукт след това, за да не се изсуши зоната.

Ето за какво друго можете да използвате ябълковия оцет:

1. Педикюр

Можете да се порадвате на свободното време, което сте отделили само и единствено за грижа за себе си, като се зарадвате с красив педикюр. За да постигнете добри резултати не е нужно да посещавате козметичния салон – трябва ви само ябълков оцет. Той има противогъбични свойства и е чудесен начин да почистите и освежите краката си преди да се лакирате.

2. Лош дъх

Едно от решенията на проблема с лошия дъх е ябълковият оцет. Той премахва трайно бактериите, които са основната причина за появата на неприятна миризма в устата. Единственото, което трябва да направите е да изплаквате устата в продължение на 20 до 30 секунди с малко вода с оцет.

3. Увредени нокти

Всички мечтаем за дълготраен маникюр, но невинаги си даваме сметка, че колкото повече държим лака за нокти, толкова повече щети нанасяме. Оцветяването на плочката и нацепването са едва част от тези проблеми. След като използвате лакочистител, потопете пръстите в малка купа с ябълков оцет. При продължителна употреба, пожълтяването на ноктите ще изчезне.

4. Целулит

Един от най-големите проблеми на жените с кожата, особено по време на летния сезон, е целулитът. Този досаден проблем, заедно със стриите, може да бъде третиран с ябълков оцет. Просто смесете малко количество от естествения продукт с вашия лосион за тяло и нанесете с кръгообразни движения.

5. Пъпка

Появилата се в най-неподходящия момент пъпка вече не трябва да ви плаши. Можете да я премахнете бързо като с памучен тампон напоите малко ябълков оцет и почистете мястото. Друг вариант е да третирате акне, като преди лягане почиствате цялото лице с естествения продукт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари