IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стандарти за красота от миналото – Част 1

21 май 2015 10 43

Какво е било актуално?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Времето наистина лети и е неподвластно на контролиране от когото и да е. В модната и козметичната индустрия, тази величина е изключително сложна за проследяване, тъй като марките успяват винаги да са с няколко сезона напред.

Със смяната на тенденциите, няма как да мислим, че не се променят и критериите за красота. Това, което се е смятало за привлекателно в миналото, с днешна дата може да бъде недопустимо.

Жените имаме „умението“ да мислим, че до голяма степен сегашните стандарти не са се изменили драстично и това е, което винаги е било.

Постарахме се да съберем най-нестандартните белези на красотата от миналото – някои от тях са наистина шокиращи.

1. Крака и ръце без епилация

Модата на гладкото тяло е една сравнително нова тенденция. Бръсненето не е било популярно до 20-и век – преди това, дамите са се поддържали абсолютно естествени. Дебютирането на женските самобръсначки като основен компонент в ежедневната рутина е всъщност рекламен трик на няколко компании.

2. Талия – 30 сантиметра

Във викторианската епоха се е появила модата на тънката талия, която е достигала почти невъзможни крайности. Дамите са използвали изключително тънки корсети, за да докарат желаните размери, които били точно 30 сантиметра. Разбира се, счупеното ребро или припадането от липса на въздух не са били рядкост.

3. Бенки

През 1700 година, модерни са били бенките. Жените, които са били с естествени такива, са считани за истински късметлийки. Тези, които не били белязани от природата с такова щастие, можели да закупят изкуствени такива в различни размери и форми, които да поставят върху тялото си.

4. Кола маска на бикини линията

Преди малко над 30 години, интимното окосмяване се е смятало за основен белег на женственост. Доста скоро е било, а? През 60-те и 70-те години, бръсненето е било изключителна рядкост и дори се е смятало за много странно нещо. В по-старите броеве на някои от известните модни списания се забелязва, че дамите са били абсолютно естествени.

5. Банята е била рядкост

Кралица Елизабет Първа е станала известна и с едно особено за нашето време изказване. Тя е споменала, че се къпе ПОНЕ четири пъти в годината, независимо дали ѝ е необходимо или не. Преди баните и душовете да станат абсолютно достъпни за всеки дом, дамите са използвали парфюми, за да миришат добре. Интересен факт е, че през 50-те и 60-те години, всекидневното взимане на душ е било нещо абсолютно нечувано – нормално, банята е била не повече от веднъж седмично.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

деси ( преди 8 години )