IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ядем и стареем! – Част 1

23 май 2015 05 04

Кои храни и напитки да изключим от менюто

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Наясно сме с рисковете, които различните храни крият за нашия организъм, но невинаги съумяваме да спазваме правилата.

Понякога една газирана напитка е точно това, от което имаме нужда, особено, ако сме по средата на натоварен и горещ ден.

За съжаление, вредните навици се отразяват не само на фигурата, но и на цялостния начин, по който изглеждаме.

Проучихме добре влиянието на едни от най-консумираните храни и напитки и обобщихме кои от тях трябва наистина да спрем, ако искаме да изглеждаме добре.

В крайна сметка, човек наистина е това, което яде.

1. Захар

Така, оставете бавно бонбоните на масата и бързо се отдалечете от тях. Това трябва да бъде отношението ви към захарта, защото прекомерната консумация на захар ще се отрази в диетата ви до повишаване на инсулина. Този „ефект“ ще се отрази на кръвоносните съдове и ще ускори процеса на стареене на кожата.

2. Пикантни храни

Много голяма част от пикантните храни са включени в списъка на нещата, които ви състаряват. Такъв тип подправки стимулират обмяната на веществата, но имат негативно действие върху кожата. Твърде много лют червен пипер разширява кръвоносните съдове и може да доведе до грубо усещане при допир. Използвайте подобни съставки умерено и в малки количества.

3. Сол

Твърде много сол върху храната няма да ви помогне за външния вид и здравословното състояние. Прекаляването с подправката може да причини високо кръвно налягане, което не е добре за сърцето. Това ще се отрази на колагена в кожата ви, ще намали неговото произвеждане и може да доведе до появата на дълбоки бръчки.

4. Алкохол

Напитките с високо съдържание на алкохол ще дехидратират за дълго тялото ви. От повече чаши вино ще получите подпухнали очи и ще изглеждате изключително изморени. Освен това, напитката от грозде може да оцвети перманентно зъбите и да състари усмивката ви.

5. Кафе

Често чуваме за положителното влияние на кафето в домашните маски за лице, коса и тяло, но консумацията му може да промени начина, по който изглеждате в лошия смисъл на думата. Ако оставим настрана фактът, че кофеинът оцветява зъбите както червеното вино, не трябва да пренебрегваме дехидратацията в следствие на прекалено много чаши от тонизиращата напитка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари