IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ядем и стареем! – Част 2

24 май 2015 11 19

Диета и повече внимание към храните

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Много пъти сме говорили за храните, които са изключително полезни за здравето и начина, по който изглеждаме.

Красотата ни се влияе добре от естествените масла, плодовете и хубавия, дълъг сън. Добре е обаче да поговорим малко и за нещата, които имат точно обратното действие върху кожата.

Преждевременното състаряване, увисването на кожата и появата на бръчки не са част от нещата, с които искаме да се сдобием след време.

Именно затова, след първата, прегледайте внимателно и втората част от нашия списък с вредни за красотата храни и по-добре ги изключете от ежедневното си меню.

1. Сода и газирани напитки

Красивата усмивка може да ни накара да изглеждаме много по-млади, отколкото всъщност сме. За целта обаче, трябва да се грижим за нея. Избягвайте консумацията на газирани напитки, защото те имат високи нива на киселини, разяждащи емайла на зъбите. Освен това, добавете високите нива натрий, който причинява преждевременно състаряване на кожата и се замислете добре преди следващия път, когато ви се прииска да пийнете газирано.

2. Преработено месо

Колбасите, хотдога и наденичките са включени в списъка с храни, които вредят много на красотата. Причината за това са високите нива на сулфити, които се използват като консервант. Те могат да предизвикат раздразнение на кожата и дори възпаление – проблем, който може да бъде упорит и да се отрази на начина, по който изглеждате.

3. Червено месо

Последни проучвания сочат, че консумирането на твърде много червено месо може да доведе до поява на бръчки. Точното дефиниране на „много“ е повече от веднъж седмично. Този страничен ефект се дължи на креатин, който може да втвърди стените на кръвоносните съдове.

4. Трансмазнини

Продуктите с високо съдържание на трансмазнини влияят на начина, по който изглеждаме. Тяхното съдържание е открито в различни видове маргарини и полуготови храни, а начинът, по който влияят зле се характеризира със запушване на артериите. Придържайте се към консумацията на зехтин, масло, авокадо и кокосово масло.

5. Прости въглехидрати

Ако обичате да похапвате често бял хляб или различни видове паста, най-добре спрете, или поне драстично намалете. Такъв тип храни имат висок гликемичен индекс и могат да раздразнят кожата и да повлияят негативно върху производството на колаген. Опитайте се да заместите с пълнозърнести храни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари