IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лазерна епилация: Да или не? – Част 1

2 юни 2015 12 26

За какво да помислите, преди да се подложите на процедурата?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички мечтаем да се отървем от неприятното и меко казано нежелано окосмяване завинаги.

Опитваме постоянно всякакви нови процедури, които обещават един проблем по-малко, но честно казано, за момента сме доволни само и единствено от домашната фотоепилация.

През последните няколко години козметичната индустрия лансира все повече лазерната епилация – засипват ни уж доволни жени, които ни убеждават, че това е най-добрият избор, който можем да направим, в случай, че искаме да се доверим на салон.

За да не се налага да вярвате на сляпо, обобщихме за вас нещата, които никой няма да ви каже честно.

Просто за да ги имате предвид.

1. Лазерната епилация работи само на тъмен косъм

Принципът на който работи лазерната епилация е с изпращане на светлинни импулси в косъма, които разграждат тъмния пигмент, наречен меланин. Това означава, че колкото по-малко пигмент имате в косъма, толкова по-малко ефективно ще бъде лазерното лечение. Истината е, че ако сте с руси или бели косъмчета, лазерната епилация просто няма да има никакъв ефект.

2. Няма гаранция, че лазерната епилация ще проработи

Ефективността на лазерната епилация зависи от човека и е строго индивидуална – с две думи, не е сигурно, че ако вашата приятелка е доволна, то и вие ще бъдете. Ако направите пълен курс на процедурата, което обикновено са 5 посещения, косъмчетата могат да намалеят между 70% и 80%.

3. Не трябва да се подлагате на лазерна епилация, ако сте с тъмна кожа

Заради начина, по който лазерната епилация действа, ако имате тъмна кожа, тя може да промени своя цвят и дори да доведе до сериозни проблеми. Това важи и за тен след слънчеви бани, така че съобразете почивката си с процедурите.

4. Лазерната епилация не е безболезнена

Противно на всичко, което се казва, лазерната епилация не е напълно безболезнена. Можете да усетите от леко затопляне до парене – това зависи от това колко чувствителна е кожата или зоната, която третирате. Ако имате проблем с нисък праг на търпимост, вземете болкоуспокояващо около половин час преди процедурата.

5. Отнема известно време, за да завършите пълен курс

Ако планирате да се подложите на лазерна епилация, трябва да премислите добре графика си. Процедурата изисква няколко сесии с поне 45 дни интервал от време между тях, като този период зависи много от типа кожа и може да стигне до 65 дни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари