IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изсветлим стриите?

25 юни 2015 04 17

Ефективни методи за кожния проблем

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Стриите са един от най-ужасяващите проблеми на жените, особено в момента, в който температурите започнат да се покачват.

Тъй като летните дни предразполагат и често налагат носенето на значително по-оскъдно облекло, дамите със стрии по кожата започват да търсят различни начини, с които да прикрият своя недостатък.

Появата на резките се дължи на опъване до степен, на която еластичността вече не може да понесе.

Обикновено, разликите в цвета се дължат на времето на поява – новите са червено-лилави, а по-старите започват да избледняват и често наподобяват белег.

Най-податливи са жените, на които предстои да станат майки, но този проблем е често срещан и при млади момичета, в процес на растеж.

Тъй като стриите са много трудни за цялостно премахване, освен с операция, дермабразио или лазер, алтернативните варианти са в процедури, целящи промяна на цвета.

Представяме някои трикове, с които можете да изсветлите кожните резки.

1. Интензивни овлажнители

Можете да хидратирате кожата, като акцентирате основно върху проблемните зони, като използвате смесица от рициново и какаово масло. Използвайте получената смес и активно масажирайте с кръгови движения на местата, на които са се появили вече стрии. Можете без проблем да използвате този метод и като превантивен, за да защитите кожата.

2. Алое вера

Много пъти сме споменавали, че употребата на алое вера има много добро влияние върху кожата и косата. Успокояващите свойства подпомагат зарастването и имат ефект и върху стрии. Вземете стебло алое вера и отделете вътрешната част. Прясната сърцевина използвайте, за да разтриете нежно кожата за поне 10 минути. Оставете да подействат соковете и след това изплакнете с хладка вода.

3. Витамини

Стриите се променят в положителна посока с интензивно „инжектиране“ на витамини. Използвайте няколко ампули Витамин Е и Витамин А в равни пропорции и нанесете обилно върху кожата, докато течността не се абсорбира напълно. Повтаряйте поне по 4 пъти в седмицата, а ако ви е възможно – по-често.

4. Масаж с олио

Олио от сладък бадем, смесено с пшеница и арганово масло помага при изсветляване на стриите. Втривайте с кръгови движения върху проблемните зони всеки ден. В случай, че очаквате дете, масажирайте по два пъти на ден върху корема от първия триместър на бременността. По този начин няма да се наложи да се справяте в бъдеще с подобни кожни изменения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари