IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да правите преди да измиете косата?

25 юни 2015 14 01

Оставете шампоана за по-късно

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Хидратирането на косата е една от най-важните стъпки, съставящи ежедневния режим в грижа за красотата.

Оказва се, че винаги е много по-добра идея да се спрете на маска с масажно масло преди да влезете под душа, отколкото да го направите след измиването с шампоан.

Тя ще придаде не само блясък на косата, но и ще заздрави значително косъма и неговата структура.

Точно поради тази причина, предлагаме да оставите шампоана там, където му е мястото и да се съсредоточите в активната грижа преди измиване.

Представяме ви няколко различни процедури, които имат добър ефект, лесни са и можете да ги приложите в домашни условия.

1. Маска от масла

Смесете отделно две различни масла, като зехтин и бадемово масло, например. Добавете една капсула Витамин Е и нанесете с масажни движения. Оставете да подейства поне 20 минути, преди да измиете. Тази процедура е подходяща да се прилага и при проблем с косопада. Никога не изплаквайте подобни маски с гореща вода, защото тя може да направи косата по-твърда и суха.

2. Кисело мляко с яйца

Можете да изпробвате комбинацията кисело мляко и яйца. Три супени лъжици кисело мляко се смесват с едно яйце и се разбърква добре, докато не се получи хомогенна смес. Нанесете върху косата и ще видите, че тази процедура може да бъде по-добра от балсама, който вече използвате. Освен това, ще се сдобиете мигновено с блясъка, за който винаги сте мечтали.

3. Извара с мед

Маската за коса от мед и извара не е една от най-разпространените, но със сигурност е една от най-ефективните. Медът хидратира в дълбочина косъма, а изварата има същия ефект, който и балсамът за коса.

4. Банан с майонеза

Намачкайте два узрели банана до получаването на каша. Добавете две супени лъжици майонеза и една супена лъжица зехтин. Нанесете и оставете върху косата поне за час. Изплакнете обилно с хладка вода по цялата дължина. Тъй като бананите са известни със своите омекотяващи действия върху косата, тази маска е подходяща, ако имате суха и изтощена грива.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари