IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да фиксираме небрежно рошава коса?

29 юни 2015 04 22

Красив и лесен начин за оформяне

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Колкото и да не ни се иска да признаем, ужасно много се харесваме рано сутрин. Устните ни са по-плътни, очите по-издължени, а косата е небрежно и красиво разрошена.

Точно по този начин, по който гледаме всеки ден известните жени от модната и козметичната индустрия в рекламите.

За съжаление, неприятната новина е, че точно толкова бързо, колкото се харесваме, минава и ефектът на тази ни визия.

След няколко минути устните ни са се възвърнали към старата си форма, а очите ни са се отворили. Положителната страна е, че не е необходимо да губим и красивия вид на прическата ни.

Всъщност, много лесно можем да направим тази леко разрошена, леко небрежна и бохемска прическа така, че да издържи цял ден.

Представяме ви основните стъпки, с които лесно и дълготрайно да фиксирате косата.

Стъпка 1

Измийте косата и не използвайте никакъв продукт за след шампоан. Това включва всякакви балсами, маски, серуми и така нататък. Оставете я да изсъхне.

Стъпка 2

След като веднъж вече е изсъхнала, разделете косата на сектори с помощта на подходяща четка. Желателно е първо да отделите на горен и долен сектор, а след това поотделно на кичури.

Стъпка 3

Дръжте главата и косата надолу и поставете малко количество серум от ушите надолу. Гледайте да обхванете по-голямата част от косъма, но не започвайте от корена, за да не омазните. Сложете косата назад и използвайте ръцете си, за да зададете форма на прическата. Ако искате път настрани, използвайте пръсти, не гребен или четка.

Стъпка 4

За да направите прическата по-лесно управляема, можете да използвате маша, с която да добавите леко завъртане в краищата на косата. Този ефект ще се получи и с кръгла четка, но е важно да ги правите върху тази част от косъма, върху която сте нанесли серума.

Стъпка 5

След като завъртите краищата, без значение дали в една или много посоки, прокарайте пръстите през краищата, за да получите много по-мек и небрежен вид, който да се запази за по-дълго време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари