IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сушене на къдрици... с тениска

30 юни 2015 05 50

Какво представлява тази техника?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Все по-често ставаме свидетели на нови и нови продукти и техники. В това, разбира се, меко казано, няма нищо лошо – даже напротив.

Желателно е и е добре за нас, като потребители, козметичната индустрия да се развива и да предлага все по-бързи и лесни решения за всекидневните ни проблеми.

Естествено, към това прибавяме и подчертаване на предимствата ни, и мечтата ни се е сбъднала. Обръщаме внимание към един съвсем нов и лесен метод за оформяне на къдрава коса.

Всички дами, които са родени с къдрици знаят колко трудно е поддържането на добра прическа, особено ако трябва да се справят и със стърчащи косъмчета.

Сушенето на косата е основна стъпка, която определя до голяма степен начина, по който ще се стилизира прическата ни след това.

От известно време е особено актуален методът за сушене с тениска – представяме ви как да постигнете добри резултати с тази техника.

Стъпка 1

Измийте косата си както обикновено – използвайте както шампоан, така и балсам. В случай, че поставяте стилизиращи продукти, постарайте се да го направите преди да хванете косата с тениската.

Стъпка 2

Разстелете памучна тениска или каквато и да е кърпа от микрофибър върху плоска повърхност.

Стъпка 3

Наведете се над кърпата в такава позиция, че по-голямата част от косата ви да съвпада с позицията на кърпата.

Стъпка 4

Вземете най-горния ъгъл на тениската и го притиснете плътно и стегнато върху задната част на главата. Най-добре ще е това да бъде тилът.

Стъпка 5

Започнете да събирате останалите краища на кърпата или тениската около лицето си и ги усуквайте в посока към челото. След като сте готови, ще изглеждате все едно имате два дълги края, които обхващат главата и се събират над лицето.

Стъпка 6

Изправете се и завържете краищата към предната част на главата в кок, възел и закрепете или с фиби и шноли или най-добре с ластик за коса.

Стъпка 7

Останете така, докато не усетите, че косата ви е напълно суха. Обикновено това отнема между 20 и 30 минути, в зависимост от плътността и дължината.

Стъпка 8

След като махнете кърпата или тениската, не пипайте косата, за да не се появят стърчащи краища или наелектризиране.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари