IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнем отпечатък от очила на носа?

3 юли 2015 05 00

Лесни трикове с добър ефект

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Колкото и странно да звучи, много хора се притесняват да носят диоптрични очила за дълго време, тъй като ги е срам от отпечатъците, които оставят те върху носа.

Факт е, че продължителното носене си личи и оставя следи, а особено плашеща е възможността при липса на мерки срещу това, тези „белези“ да станат постоянни.

Тъй като разбираме притеснението в това отношение, представяме няколко лесни начина, с които да премахнете отпечатъците от очила върху носа.

В крайна сметка, зрението е много по-важно, а и не е нужно да правите какъвто и да било компромис със своята красота заради това.

Ето какво можете да направите непосредствено след като свалите своя аксесоар.

1. Сок от краставица

Лятото е времето на пресните салати със свежи краставици. Следващият път, в който седнете с купа пред вас, просто вземете две парченца и потъркайте обилно зоната, в която се допират очилата ви. Другият вариант е да изстискате сока им и да го приложите директно върху мястото. И в двата случая ще видите как отпечатъците ще изчезнат.

2. Лимонов сок

Лимонът, както всички знаем от различните домашни рецепти за маски, има силен избелващ ефект върху кожата. Внимателно потъркайте половин лимон върху мястото и повтаряйте в продължение на поне 10 минути. Оставете да престои така известно време, след което го изплакнете със студена вода.

3. Гел от алое вера

Това е един от начините, който буквално прави чудеса върху белези от всякакъв тип, независимо колко са упорити те. Нанесете гел от алое вера върху белезите или отпечатъците, оставете да престои цяла нощ и изплакнете на сутринта със студена вода. Ще забележите невероятни резултати само след месец, ако прилагате процедурата редовно.

4. Кора от портокал

Можете да вземете сухи кори от портокал, прах от такива или да си направите сами в домашни условия. Смесете половин супена лъжица от прахообразната форма с мляко. Направете гъста паста и нанесете върху белезите. Оставете да се втвърди за половин час и след това изплакнете.

5. Мед

Прилагането на мед върху наранената зона ще помогне срещу сухотата, причинена от продължително носене на очила. Смесете една супена лъжица мед с няколко капки розова вода и ще се радвате на максимални резултати.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари