IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметични съвети за морската почивка – част 1

4 юли 2015 09 00

Какво трябва да правим и какво не?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Най-голяма част от времето, с което разполагаме на своята почивка, прекарваме върху шезлонг или пясък, но винаги на плажа.

В крайна сметка, отпускът е за да се насладим на безгрижието и безвремието, докато се разхлаждаме с вкусни коктейли на фона на морската ивица.

Лятната идилия е действително едно от нещата, които ни крепят през останалото време на годината. Разбира се, има определени неписани правила, чието спазване ще направи престоя ни много по-лек и лесен.

Когато става въпрос за красотата, тези съвети се превръщат в по-скоро задължителни, ако искаме да помним тазгодишната пълноценна почивка.

Ето какво трябва да имате предвид на плажа.

1. Не спирайте да хидратирате

Макар че летните дни са значително по-благоприятни към влажността в кожата, не трябва да спирате напълно овлажняващите продукти. Позволено е да ги намалите, но имайте предвид, че морската сол и бриз могат да действат изсушаващо. По тази причина, нанасяйте хидратиращ лосион с лека консистенция през всички летни месеци, за да се радвате на свеж вид.

2. Носете шапка

Да, и ние не се радвахме много на тази препоръка от страна на родителите ни като бяхме малки, но се оказва, че не сме били много прави. Не забравяйте, че точно този аксесоар ви предпазва от вредните слънчеви лъчи и освен това се явява като защита между горещината и вашия скалп. Към тези практични предимства прибавяме и фактът, че това в крайна сметка е един много красив аксесоар, който може да създава наистина стилната визия.

3. Не слагайте пудра за лице, за да скриете пот

Ако нанесете пудра върху лицето си, за да покриете пот, това ще ви помогне за много кратко време. Същевременно, ще постигнете запушване на порите и дори може да си докарате сериозни проблеми като зачервявания и раздразнения. Носете си от кърпичките, попиващи себума – това ще помогне за матирането, без да рискувате здравословния вид.

4. Щедро използвайте слънцезащитата

Дори и да си купите най-високия фактор слънцезащита, която можете да намерите, ако не нанасяте достатъчно количество, няма да има никакво значение. Не пестете от този тип продукти, защото те защитават кожата от вредните слънчеви лъчи и далеч по-сериозни неща от едно изгаряне.

5. Бебешка пудра за махане на пясък

В края на плажния ден, поръсете кожата с бебешка пудра. Тя попива всякаква влага и прави отстраняването на песъчинките лесно и бързо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари