IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметични съвети за морската почивка – част 2

5 юли 2015 06 00

Гарантирайте си красиво прекарване

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Лятото е изпълнено основно със забавление, наслада от приятното време и създаване на забавни и незабравими спомени с приятелите и семейството.

Това са миговете, в които спокойно оставяме косата си пусната и лежим по цял ден на плажа, а вечерите позволяват да стоим до късно само по феерична рокля.

Въпреки че топлото време е основният „виновник“ да се порадваме на всички тези плюсове, то носи и някои специфики в грижата за красотата.

За да ви помогнем да се справите с недостатъците на лятото, след първата, представяме за вас и втората част от козметичните съвети, които да направят почивката ви безаварийна.

1. Измийте косата преди да отидете да плувате

Независимо дали ви очаква посещение на басейн или море, има риск от увреждане на косата За басейните това е хлорът, а в моретата и океаните е морската сол. Задължително измийте косата си, защото мокрият косъм ще поеме много по-малко вода при плуването, отколкото сухият.

2. Използвайте основа за грим

Най-големият проблем по време на горещото време е размазването и лесното разтичане на грима. За да го поставите буквално на мястото му, нанесете основа за грим. Това отнема само няколко секунди, благодарение на които ще се радвате на красив външен вид цял ден.

3. Използвайте продукти, които са некомедогенни

Козметиката, която доказано не запушва порите, е много препоръчителна за използване през летните дни. По този начин си спестявате не само запушване на кожата, но и възпаление, зачервяване и каквито и да е други раздразнения и причини на дискомфорт.

4. Хидратирайте след плуване

Солената вода може да изсуши кожата – нещо, което със сигурност искаме да избегнем. Важно е да нанасяте хидратиращ продукт, независимо дали сте на плажа или на басейна. Сдобийте се с продукти, предназначени за нанасяне след непосредствено излизане от банята. Можете да ги използвате спокойно върху мокра кожа, без да се притеснявате, че могат да останат следи.

5. Защитете боядисаната коса

Ако боядисвате косата, задължително използвайте балсам със слънцезащитен фактор. Това е добра превантивна мярка в случай, че не искате цветът да се промени или да избледнее от силните лъчи. Другият ви алтернативен вариант е спрей, предпазващ от топлината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари