IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на слънчевите бани

11 юли 2015 04 57

Помагат да преборим депресията

Снимка: Porter Magazine

Снимка: Porter Magazine

Много хора се притесняват да прекарват дълго време в директно излагане на слънчеви лъчи.

През последните няколко години наблюдаваме един процес на подробно разясняване на вредите от слънчевите бани върху кожата.

Лесно е да повярваме на нещата, които чуваме постоянно, особено ако са потвърдени от лекари и всякакви други специалисти.

Факт е, че съществуват многобройни причини за това, че слънцето може да бъде много опасно, но има и няколко момента, в които то е здравословно.

Представяме предимствата на слънчевите лъчи, но подчертаваме, че те са валидни само ако не се прекалява.

1. Депресия

Излагането на слънце кара мозъка да произвежда серотонин и ендорфини, които повишават настроението ви и могат да бъдат много полезни в борбата с депресията, тъгата и усещането за безизходица.

2. Безсъние

Слънчевите бани успешно се борят с безсънието. Вашият мозък има вътрешен часовник, който е така „програмиран“, че когато сте на слънце, повишава производството на мелатонин – нещо, което повишава шансовете за по-добър и дълбок сън през нощта.

3. Чиста кожа

Раздразненията на кожата като акне, обриви, екземи и микоза могат да бъдат излекувани с излагане на слънце. По този начин тя не само ще се почисти, но и ще се сдобие с невероятен блясък.

4. Балансиране на хормоните

Слънцето може да помогне за балансиране на производството на хормони. Успешно намалява симптомите на ПМС или менопауза. Освен това лъчите стимулират епифизната жлеза, което може да доведе до креативност, прозрение и по-добро настроение.

5. Изчиства токсините и подпомага кръвообращението

Излагането на слънце помага за функционирането на черния дроб и съдейства при отделянето на токсини от тялото. Освен това, увеличавате броя на белите и червени кръвни клетки и по този начин помагате на кръвта да циркулира по-ефективно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари